Goian: „Chivu e sătul de trofee! E rândul meu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul lui Palermo speră să îi ia faţa fostului său coleg de la naţională şi să câştige finala Cupei, de azi, (ora 21.45, în direct la DigiSport), împotriva lui Inter. Departe de casă, la Palermo, Dorin Goian pare că nu s-a schimbat deloc faţă de perioada în care evolua în România, la Steaua, şi ajungea în semifina­la Cupei UEFA. 

În sezonul care se va încheia odată cu ultimul act al Cupei Italiei, Dorin Goian a reuşit, în sfârşit, să smulgă laudele peninsularilor. De ce atât de târziu? „E foarte greu să te impui aici. Concurenţa e mult mai acerbă decât în România. Dar nu m-am gândit niciodată să plec, să renunţ. Nu sunt genul. Mi-am spus tot timpul că pot să reuşesc", a lămurit situaţia fundaşul naţionalei.

Acum, „Goe" este în faţa primului său trofeu în Italia, în meciul pe care îl va disputa împotriva prietenului său, Cristi Chivu. „Nu am emoţii, e plăcut să joci o finală. Normal, dacă am ajuns aici, ne dorim să o câştigăm. Inter a avut un sezon în care n-a luat nimic, asta după ce anul trecut a cucerit toate trofeele. În plus, odată cu venirea lui Leonardo, echipa joacă tot mai bine. Oricum, Cristi e sătul de trofee, a tot luat. Acum, e rândul meu, să-mi lase şi mie Cupa", a glumit internaţionalul român.

Retragerea lui Chivu? „Nu pot să o comentez, nu e problema mea. Nu poate nimeni să-i schimbe decizia, eu îl ştiu, e un tip hotărât. Dacă a zis că se retrage, atunci sigur nu va mai juca pentru naţională. Păcat, aveam nevoie de el, dar ştie mai bine ce are de făcut. Îi vom simţi lipsa şi ne va afecta absenţa lui", a punctat Goian.

„Batem Bosnia şi fără Chivu"

Chiar şi aşa, „Goliat", după cum a fost poreclit de peninsulari, are încredere în colegii săi de la echipa naţională. „Eu sunt sigur că putem bate Bosnia şi fără Chivu. Avem o echipă valoroasă. În schimb, de calificare putem să vorbim doar dacă legăm şi noi trei victorii", ne-a mai declarat Goian, care vrea ca Răzvan Lucescu să rămână în continuare la prima reprezentativă: „O să jucăm şi pentru el!".

"Raţ, Săpunaru şi Chivu, fundaşii naţionalei, au luat câte un trofeu european. A mai rămas doar Tamaş, dar sper ca la anul să fie rândul meu."
Dorin Goian
fundaş Palermo

Trofeu pentru Mihăiţă Neşu

Dorin Goian e cu gândul la fostul său coechipier, Mihăiţă Neşu. Stoperul deplânge accidentul teribil suferit de „Bichon". „Am încercat să dau de el, dar n-am reuşit. Toţi românii suntem cu sufletul alături de el, iar eu sper să am prilejul să-i dedic Cupa Italiei. Îi doresc să-şi revină cât mai repede", i-a urat Goian fostului său coleg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite