Gică Popescu deplânge starea fotbalului românesc: „Din urmă nu vine absolut nimic!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu speră că România se va califica la Campionatul Mondial, deşi a fost zdrobită de Olanda
Gică Popescu speră că România se va califica la Campionatul Mondial, deşi a fost zdrobită de Olanda

Fostul internaţional Gică Popescu este intrigat de situaţia în care se găseşte fotbalul din România. Deşi am pierdut drastic cu Olanda, Popescu speră totuşi la clasarea pe locul secund în grupă, care ar duce România la barajul pentru calificarea la Mondiale.

Gică Popescu admite că fără un proiect solid de creştere a talentelor, fotbalul românesc şi implicit naţionala vor avea de suferit pe viitor. „Din urmă nu vine absolut nimic. Atâta timp cât nu facem nici un proiect ca să clădim, atunci situaţia asta va continua. Marea tristeţe e că ne uităm în spate şi nu vedem absolut nimic. Jucătorii dau senzaţia că ei fac o favoare naţionalei când se prezintă la un meci”, a spus Gică Popescu la Dolce Sport.

„Baciul” a disecat meciul cu Olanda de la Amsterdam, precizând care au fost cauzele care au dus la usturătorul eşec. "O primă senzaţie pe care ne-o oferă meciul cu Olanda este diferenţa de valoare. Ei au o echipă extrem de disciplinată, presărată cu câţiva jucători de mare valoare. Noi am arătat ca o echipă debusolată... ne lipseşte un lider. După primul gol, toţi jucătorii au plecat capul, trebuia să fie cineva care să-i îmbărbăteze. Nu avem tăria psihică pe care o au olandezi, pentru că aşa am fost crescuţi. În momentul când luăm gol în faţa unei echipe puternice, nu avem cum să mai revenim”, a continuat Popescu, care crede încă în calificarea României la Campionatul Mondial din Brazilia.

„Să dea Domnul să ajungem la baraj, ne entuziasmăm la gândul acesta, dar acolo vor fi meciuri extrem, extrem de dificile. Pot apărea Franţa, Portugalia, Suedia, Israel... Să avem tăria să trecem de Turcia şi Ungaria şi sper să jucăm barajul!”, a conchis fostul internaţional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite