Gata cu joaca puștoaicelor la Australian Open: rusoaicele-minune, trimise acasă „la braț“ în uralele fanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2024 ne-a arătat cât de mult a scăzut vârsta la care apare performanța de nivel înalt în tenisul feminin. Adevărul a detaliat această situație într-o analiză oferită aici. Și totuși, entuziasmul tinereții te duce, deocamdată, până la punct. La Australian Open, acest punct s-a dovedit a fi atingerea optimilor.

Mirra Andreeva
Mirra Andreeva

Astăzi dimineată, cele două rusoaice care au uimit lumea tenisului, la Melbourne, au părăsit competiția „la braț“. Vorbim despre Mirra Andreeva (16 ani, 47 WTA) și Maria Timofeeva (20 de ani, 170 WTA).

Andreeva a cedat după o luptă dură, cu Barbora Krejcikova (Cehia, 28 de ani, 11 WTA), scor 6-4, 3-6, 2-6. Meciul a durat 2 ore și 2 minute.

Timofeeva a pierdut mult mai clar, fără drept de apel, scor 2-6, 1-6 în confruntarea cu ucraineanca Marta Kostyuk (21 de ani, 37 WTA).

Urcări spectaculoase pentru cele două rusoaice

Deși parcursul lor la Australian Open 2024 s-a încheiat, Andreeva și Timofeeva vor părăsi Melbourne cu capul sus și cu urcări spectaculoase în clasamentul live, actualizat în timp real.

Andreeva a ajuns pe 33 WTA, înregistrând un salt de 14 locuri! Așadar, Mirra a atins cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

Timofeeva a înregistrat o urcare și mai importantă, de 70 de poziții, ajungând acum, în premieră, pe locul 100 mondial.

Swiatek out, înainte de sferturi

Așadar, după rezultatele de astăzi, avem primele două confruntări din sferturi, la feminin:

*Krejcikova (11 WTA) – Sabalenka (2 WTA)

*Gauff (4 WTA) – Kostyuk (37 WTA)

Iar cu Iga Swiatek (Polonia, 22 de ani 1 WTA) eliminată în optimi de Linda Noskova (50 WTA), cele mai mari șanse la câștigarea Australian Open sunt acordate Arynei Sabalenka. Sportiva din Belarus a triumfat și anul trecut, la Melbourne, 4-6, 6-3, 6-4 în finala cu Elena Rybakina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite