Gâlcă, de la fiesta la fiasco: românul e ca şi dat afară de Espanyol. Tot stadionul i-a cerut plecarea. Cine îl va înlocui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Tehnicianul care, în sezonul trecut, a luat trei trofee cu Steaua, are zilele numărate la Barcelona. A început cu două victorii, însă, în ultimele două partide, elevii săi au luat 11 goluri.

Cu două remize şi şapte înfrângeri în ultimele nouă partide, Costel Gâlcă depindea, potrivit informaţiilor din presa spaniolă, de rezultatul meciului care a încheiat etapa cu numărul 23.

Iar dacă jurnaliştii iberici au avut informaţii bune, atunci Costel Gâlcă îşi poate face deja bagajele pentru a reveni acasă. Asta deoarece Espanyol a fost umilită pe teren propriu de Real Sociedad, scor 0-5! O partidă atât de importantă pentru gazde a fost ca şi decisă, după numai 8 minute. Jonathas (5) şi Vela (8) au punctat pentru Sociedad, iar la ambele goluri o parte din vină i-a aparţinut şi lui Arlauskis, luat de două săptămâni de Espanyol la cererea expresă a lui Gâlcă. Din păcate, în prima sa apariţie, fostul goalkeeper al Stelei a încasat şase de la Real Madrid, iar luni a fost schimbat, la pauză, la 2-0 pentru Soceidad.

Degeaba însă! Espanyol a luat încă trei, în partea secundă, cu Pau Lopez între buturi, iar suporterii furioşi i-au contestat pe jucători şi au cerut plecarea lui Gâlcă. Presa din Spania scrie că românul va fi înlocuit cu Joaquín Caparrós, un antrenor de 60 de ani care a pregătit formaţii precum Granada, Levante, Mallorca, Athletic Bilbao, Deportivo La Coruna, Sevilla sau Villarreal. Până la semnarea contractului cu  Caparrós, foarte probabil, Espanyol va fi pregătită de Lluis Planaguma, un tehnician tânăr, de 35 de ani, de la formaţia secundă.

Gâlcă: „Demiterea mea e posibilă“

La conferinţa de după înfrângerea cu Real Sociedad, Gâlcă a negat varianta demisiei, însă a admis că poate fi înlocuit din funcţie de conducerea clubului.

„Cred că putem să revenim pe făgaşul normal. Sunt sigur că vom remedia situaţia. Nu-mi dau demisia. Demiterea mea? În fotbal totul e posibil. Dar putem să remediem situaţia. Dar o putem face doar cu ajutorul suporterilor. Doar dacă suntem împreună, uniţi, putem să o scoatem la capăt. Ne-au lipsit jucători importanţi, precum Caicedo şi n-am făcut faţă presiunii. Insist pe faptul că trebuie să fim mai uniţi ca niciodată“, a declarat Gâlcă, potrivit Digi Sport.

El a ţinut să explice şi titularizarea lui Arlauskis, după ce lituanianul luase şase, în partida de debut, cu Real Madrid: „De ce l-am titularizat pe Arlauskis? Pentru că am încredere în el, are experienţă, transmite încredere echipei şi are un joc de picior mai bun“.

Doar două victorii în 11 partide

Acest ultim eşec a coborât Espanyol pe locul 17 din 20 în La Liga, ultimul care asigură rămânerea în primul eşalon. Totuşi, formaţia din Barcelona e la un punct de retrogradare şi, spre deosebire de cele trei echipe care se află după ea în clasament, n-are nicio victorie în ultimele cinci etape.

Iată bilanţul lui Costel Gâlcă la Espanyol:

Cupa Spaniei: Espanyol - Levante 2-1

La Liga: Espanyol - Las Palmas 1-0

La Liga: Sevilla - Espanyol 2-0

La Liga: Espanyol - Barcelona 0-0

Cupa Spaniei: Barcelona - Espanyol 4-1

La Liga: Eibar - Espanyol 2-1

Cupa Spaniei: Espanyol - Barcelona 0-2

La Liga: Getafe - Espanyol 3-1

La Liga: Espanyol - Villarreal 2-2

La Liga: Real Madrid - Espanyol 6-0

La Liga: Espanyol - Real Sociedad 0-5

CITEŞTE ŞI:

*Gâlcă i-a stricat Revelionul lui Mr. Chen: unde a fost patronul lui Espanyol, când echipa era pulverizată şi ce spun jucătorii
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite