Franța – Anglia, de infarct cu un final incendiar: Avem semifinalele Mondialului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a spus că Franța – Anglia a fost finala din sferturile de finală, la cât de apropiate au fost cele două echipe ca valoare. Iar ce s-a întâmplat, sâmbătă seară, pe stadionul „Al-Bayt“ a confirmat din plin așteptările! Pentru că a ieșit un meci fabulos, pe muchie de cuțit, la capătul căruia „cocoșii“ au celebrat calificarea în careul de ași!

Franța merge în a doua semifinală consecutivă la un Mondial FOTO Profimedia
Franța merge în a doua semifinală consecutivă la un Mondial FOTO Profimedia

La pauză, scorul a fost 1-0 după golul superb înscris de fundașul legitimat la Real Madrid, Tchouaméni, în minutul 17. Șutul acestuia de la mare distanță l-a lăsat pe Jordan Pickford fără nicio șansă.

În a doua parte, egalarea a venit tot cu Tchouaméni în prim-plan. Pentru că acesta a provocat penalty-ul indiscutabil din care Harry Kane a punctat pentru 1-1 (54). De aici încolo, a ieșit o partidă explozivă în care, la fiecare atac, aveai senzația că se poate marca. Iar Franța a punctat prima, grație reușitei semnate de Olivier Giroud. Scos foarte bine din joc de sistemul defensiv al Angliei până în minutul 78, atacantul de 36 de ani a ridicat scorul la 2-1 cu o lovitură excelentă de cap.

Acest meci superb avea să aibă însă un final dramatic! Pentru că după intervenția VAR (n.r. – arbitrajul video), centralul brazilian, Wilton Pereira Sampaio, a acordat un penalty destul de clar, totuși, la un fault asupra lui Mount. Din nou, Harry Kane s-a aflat față în față cu colegul său de la Tottenham, Hugo Lloris. Doar că, de această dată, spre deosebire de prima sa execuție, imparabilă, Kane a trimis peste poartă!

Anglia a forțat, cât a putut, în cele 11 minute de prelungiri, iar partida s-a încheiat cu o lovitură liberă trimisă agonizat peste de Marcus Rashford (90+10). S-a terminat 2-1 pentru Franța care va întâlni Marocul în semifinale.

Mondialul din Qatar, program

Sferturi

*Croația – Brazilia 0-0 (1-1 după prelungiri, 4-2 după loviturile de departajare)

*Țările de Jos – Argentina 2-2 (3-4 după loviturile de departajare)

*Maroc – Portugalia 1-0

*Anglia – Franța 1-2

Semifinale

*Argentina – Croația (13 decembrie, ora 21.00)

*Franța – Maroc (14 decembrie, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite