FOTO În 1997, Gică Popescu era căpitanul unei echipe de vis! UEFA vorbeşte despre problemele cu legea ale Baciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Barcelona şi Manchester City se întâlnesc în această seară în grupele Ligii Campionilor, partidă care opune doi foşti coechiperi, pe Luis Enrique şi Josep Guardiola.

În avancronica partidei de astăzi, UEFA aminteşte că Guardiola şi Enrique au fost coechipieri vreme de cinci ani la Barcelona, în perioada 1996-2001. În 1997, echipa câştiga Cupa Cupelor Europeni, avându-l ca şi căpitan pe Gică Popescu. 

Barcelona se impunea atunci cu 1-0, în finala de la Rotterdam cu PSG, cu un gol marcat de brazilianul Ronaldo. 

Echipa era formată din Vitor Baia - Ferrer, Couto, Abelardo, Sergi, Guardiola, Ivan de la Pena, Popescu, Figo, Enrique şi Ronaldo, iar UEFA aminteşte de parcursul fiecăruia. 

"Gică Popescu  a însemnat o forţă a defensivei pe parcursul unei cariere de 20 de ani, dintre care 15 ani au fost în tricoul naţionalei României - doar Dorinel Munteanu şi Gheorghe Hagi au mai mult de 115 selecţii în tricoul României. Un veteran al Cupei Mondiale, cu trei prezenţe, Popescu a cunoscut gloria la PSV Eindhoven, Barcelona şi Galatasaray, înainte să se retragă, în 2003. Popescu a lucrat ca agent şi a fost condamnat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în 2014", scrie UEFA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite