FOTO Imagini spectaculoase de la Ultramaratonul Mont Blanc: cum se vede concursul de la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII: UTMB® - Pascal Tournaire, Franck Oddoux
FOTOGRAFII: UTMB® - Pascal Tournaire, Franck Oddoux

UTMB-ul este mai mult decât un concurs de alergare montană, mai mult decât un ultramaraton ce se dispută la poalele Mont Blancului.

E un eveniment care produce suferinţă şi bucurie în acelaşi timp, cuprinde emoţii, adună dorinţe, realizează vise. UTMB-ul, în imagini!

Startul spune tot despre UTMB! Da, e Campionatul Mondial de Ultramaraton montan, da, e cel mai mare concurs de alergare montană din lume!

Chiar dacă au în faţă aproape 170 de kilometrii de parcurs, mulţi din alergători pornesc în goană!

Unul după altul, ultramaratoniştii adună pas cu pas, în drumul spre linia de finiş, chiar şi în condiţiile în care noaptea se anunţă trimiţând nori să ascundă priveliştile.

Noaptea aduce frig, aduce vânt, aduce ceaţă, dar nimic nu opreşte marşul care înghite kilometri şi diferenţă de nivel.

Dimineaţa aduce cu ea şi privelişti care iau răsuflarea, care fac alergătorii să semene cu nişte furnici, sunt mici şi mişună cu un singur scop: să ajungă la final!

UTMB e un ultramaraton montan, dar asta nu înseamnă că nu există şi drumuri drepte, plate, ca-n palmă. Mai există resurse pentru puţină viteză?

Totuşi, prea mult plat strică într-o cursă ca asta! Apar din nou urcările, pantele, pentru că trebuie adunaţi aproximativ 10.000 de metri diferenţă pozitivă de nivel.

Frenezia a curpins tot muntele! Şi vacile aleargă! Au ales direcţia greşită, dar nu contează!

La final, unul e mai important decât ceilalţi. E cel mai rapid, e François D'Haene! E la al treilea UTMB câştigat, e cel mai bun ultramaratonist montan din lume, e ”campionul mondial”!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite