Fotbalul spaniol, în cădere liberă. Barcelona, Atletico și Sevilla au spus deja adio Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid e singura echipă spaniolă rămasă în Liga Campionilor, în timp ce Barcelona, Sevilla și Atletico Madrid sunt deja eliminate, deși nici măcar nu s-au încheiat toate meciurile din faza grupelor . Dacă până acum fotbalul iberic dădea chiar și 3 semifinaliste ale Ligii Campionilor, în sezonul acesta doar madrilenii mai pot salva ceva.

Xavi nu crede că fotbalul spaniol e în impas. Foto EPA EFE
Xavi nu crede că fotbalul spaniol e în impas. Foto EPA EFE

Barcelona e în continuă cădere în Ligă. După semifinala pierdută cu Liverpool, în 2018-2019, catalanii au reușit numai contraperformanțe care au culminat cu un neverosimil 2-8 cu Bayern, în urmă cu 2 ani. În acest sezon, tot bavarezii i-au executat pe catalani: 2-0 la Munchen și 3-0 acum pe Camp Nou, trimițând Barca pe poziția a 3-a, echivalent cu eliminarea din Liga Campionilor.

Altetico, eliminată după o fază rar văzută în fotbal

O altă prezență obișnuită în fazele superioare ale competiției, Atletico Madrid, e out din competiția bogaților după un final de meci absolut incredibil cu Leverkusen. La 2-2 arbitrul a fluierat finalul partidei, însă a revenit după consultarea VAR și a acordat penalty pentru spanioli în urma unui henț! Carasco a ratat, mingea a revenit în teren și a fost trimisă în bară de un coechipier. Cu doar un punct, Atletico a pierdut duelul cu FC Porto pentru locul 2 și părăsește Liga Campionilor după faza grupelor.

La rândul ei, Sevilla nu a putut ține piept lui Manchester City și Dortmund și va continua în Europa League.

Cu toate acestea, antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez e ferm: „Cum poți spune că La Liga a decăzut? Villarreal a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut, iar Real Madrid a câștigat trofeul. La Liga este la exact același nivel la care se află și Premier League“.

12 echipe și-au asigurat participarea în primăvara Champions League

Lucrurile încep să prindă contur înainte de ultima etapă din UCL, care se va desfășura săptămâna viitoare. Astfel, 12 formații și-au asigurat deja biletele pentru optimi: Napoli și Liverpool (grupa A), Brugge și Porto (grupa B), Bayern și Inter (grupa C), Chelsea (grupa E), Real Madrid (grupa F), City și Dortmund (grupa G), PSG și Benfica (grupa F). În același timp, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid și Ajax sunt matematic eliminate.

Cum stau rivalele Spaniei

Iată echipele celor mai puternice campionate calificate în ”optimile” competiției, cu o etapă rămasă de disputat în grupele Ligii Campionilor

Anglia:        3 - City Liverpool, Chelsea (Tottenham mai speră la calificare).

Germania:   2 - Bayern, Dortmund (Leipzig și Frankfurt au și ele șanse de calificare).

Italia:           2 - Inter, Napoli (Milan mai are șanse).

Portugalia:   2 - Porto, Benfica (Sporting poate prinde ”optimile”).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite