Fotbalul, învins încă o dată de pandemie: Euro 2021 se va desfăşura fără spectatori în tribune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Ceferin, preşedinte UEFA
Alexander Ceferin, preşedinte UEFA

Forul european a fost nevoit să ia o decizie grea pe care a amânat-o cât a putut. În cele din urmă însă, anunţul oficial a fost făcut, astăzi, cu puţin timp înainte de startul competiţiei.

Campania de vaccinare e în plină derulare în toată lumea însă, cel puţin deocamdată, nu va rezolva problema reluării evenimentelor mari, cu public.

Tocmai de aceea, Euro 2021, competiţie destinată naţionalelor de tineret, găzduită de Ungaria şi Slovenia, se va desfăşura cu porţile închise, în această lună. Anunţul a fost făcut de UEFA şi preluat de site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. 

România U21, cu Adrian Mutu selecţioner, s-a calificat la turneul final, fiind repartizată în grupa A, alături de Ungaria U21, Germania U21 şi Olanda U21. Primele două clasate vor merge în fazele eliminatorii. 

La Euro 2021, partidele din faza grupelor se vor juca, în perioada 24-31 martie. Apoi, competiţia se va relua în perioada 31 mai - 6 iunie, cu fazele eliminatorii.

România U21 va juca, pe rând, cu Olanda U21 (24 martie), Ungaria U21 (27 martie) şi Germania U21 (30 martie).

Ce a anunţat Federaţia Română de Fotbal?

Deşi UEFA a amânat cât mai mult momentul deciziei finale, sperând că partidele se vor putea disputa cu un procent din capacitatea stadioanelor ocupat de spectatori, acest lucru nu va fi posibil.

Ţinând cont de restricţiile impuse de autorităţile din Ungaria şi Slovenia din cauza contextului pandemic, spectatorii nu vor fi prezenţi în tribune la partidele din faza grupelor. O decizie în ceea ce priveşte fazele superioare, programate să se dispute în perioada 31 mai – 6 iunie, va fi luată ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite