Fotbalul, bombardat de huligani în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacaţi cu bulgări de zăpadă de cei din tribune, fotbaliştii nemţeni au părăsit terenul sub privirile lui Jivko Jelev
Atacaţi cu bulgări de zăpadă de cei din tribune, fotbaliştii nemţeni au părăsit terenul sub privirile lui Jivko Jelev

Fanii au provocat o întrerupere de zece minute a meciului, aruncând în teren cu bulgări de zăpadă. Partida de aseară trebuia să marcheze împăcarea dintre Becali şi suporteri, însă lucrurile nu s-au petrecut conform armistiţiului semnat de cele două părţi.

Cu jumătate de oră înaintea fluierului de final, observatorul Gheorghe Nedelescu a decis să întrerupă partida pentru zece minute, din cauza bulgărilor de zăpadă aruncaţi din cele două peluze atât în Gigi Mulţescu şi jucătorii săi, cât şi în Mihai Stoichiţă, Janos Szekely şi ceilalţi stelişti.

Mai citeşte şi:

Becali, pact cu Peluza Nord

Pe gazon, scorul era 1-1. Încurajaţi şi de cântecele galeriei din primele minute ale partidei, roş-albaştrii au avut un început de meci după „pohta" patronului Gigi Becali. Mai întâi, Villadsen a respins cu un reflex de zile mari mingea expediată de Kapetanos, găsit excelent de centrarea lui Nicoliţă.

Danezul n-a mai avut însă ce să facă, câteva momente mai târziu, la o nouă combinaţie dintre Nicoliţă şi Kapetanos. Pleşan putea face 2-0, dar a tras peste din şase metri. Probabil că toate ar fi fost bune şi frumoase dacă Steaua n-ar fi avut doi clovni în centrul defensivei.

Baciu a demonstrat că n-are cum să-şi depăşească niciodată condiţia de rezervă, iar Jelev, care a fost criticat de Stoichiţă şi în urma prestaţiilor din amicale, pare cam bătrân ca să mai facă faţă rigorilor unei echipe care îşi propune să joace la anul în primăvara Ligii Campionilor.

Astfel, după câteva ocazii irosite, Onciu a înfipt cuţitul în rană şi a restabilit egalitatea cu puţin înainte de a se intra la cabine. „Circul" din Ghencea a fost completat de Zapata. În minutul 75, portarul poreclit Gafata, şi pe bună dreptate, a vrut să degajeze, dar, în schimb, a tras în Vasilache, iar balonul s-a scurs în poarta goală! Coşmarul a fost completat când Bădescu a stabilit scorul final: 3-1 pentru Ceahlăul, care a învins, în premieră, în Ghencea.

1 - 3

Steaua: Zapata - Golanski (Art. Karamyan 71), E. Baciu, Jelev, P. Marin - Szekely, Ov. Petre (Toja 81), Pleşan, Nicoliţă - Cr. Tănase (Surdu 59), Kapetanos.

Antrenor:  Mihai Stoichiţă

Ceahlăul: Villadsen - Dikaba, Viţelaru, Forminte, Al. Dragomir - Balde, Vasilache (Ferariu 90), Onciu - Bădescu, Mulisa (Achim 82), Ibrahim (Jeremici 66).

Antrenor:  Gigi Mulţescu

Goluri: Kapetanos 16 / Onciu 44, Vasilache 75, Bădescu 85

Eliminat: Nicoliţă 68

Stadionul „Steaua": 10.000

Arbitru: Istvan Kovacs

Gigi la difuzor: „Alo! Becali sunt!"

Fanii de la Peluza Sud au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucătorii nemţeni şi pe durata încălzirii. Gigi Becali (foto) a luat atitudine, vorbind la staţia de amplificare: „Aloo, Becali sunt! Galeria Sud va fi evacuată, pentru că n-am chef să pierdem cu 3-0! Galeria Sud va privi toată viaţa la televizor". Până la urmă, suporterii au rămas în peluză, dar au cântat: „Becali, pleacă din Ghencea". 

Atacat de patron, Stoichiţă a vrut să-şi dea demisia!

Patronul Stelei l-a scos pe antrenorul său drept ţap ispăşitor pentru eşec. „Nu am jucat nimic. Am luat doi Karamyeni ca să folosesc unul titular şi n-a jucat niciunul. O să-l întreb pe Stoichiţă de ce ne-am bătut atâta să-i luăm pe Parpas şi pe Karamyeni şi am jucat tot cu Petre Marin şi cu Baciu. Cu Ceahlăul nu trebuie să bagi doi mijlocaşi defensivi”, a spus Becali. Replica lui „Lippi” a venit imediat: „M-am gândit să-mi dau demisia, însă jucătorii m-au întors din drum. O să discut şi cu şefii clubului zilele următoare”. 

Iată filmul meciului :

Partida s-a încheiat!

Min. 90 - Schimbare la Ceahlaul, iese Vasilache si intra Ferariu.

Min. 83 - 1-3 GOL CEAHLĂUL. Bădescu îl învinge pe Zapata cu un şut. Iar în Ghencea suporterii cer demisia lui Stoichiţă.

Min. 82. - Schimbare la Ceahlaul, iese Mulisa şi intră Achim.

Min. 81 - Schimbare la Steaua, iese Ovidiu Petre şi intră Toja.

Min. 74 - GOOOL CEAHLĂUL. Gafă incredibilă a lui Zapata care trimite balonul exact în Vasilache, iar balonul intră în poartă.

Min. 73 - Golanski este înlocuit cu Artionm Karamyan.

Min. 71 - Ovidiu Petre este avertizat pentru un fault la Vasilache

Min. 68 - STEAUA RAMANE IN 10 OAMENI. BĂNEL ESTE ELIMINAT.

Min. 66 - Schimbare la Ceahlaul, iese Ibrahim, intra Jeremici

După 10 minute, meciul s-a reluat.

Min. 65 SITUAŢII INCREDIBILE ÎN GHENCEA. MECIUL A FOST ÎNTRERUPT. Suporterii continuă să lovească jucătorii şi membrii şoi oficialii jocului. Pe Stoichiţă sau Szekely, iar Steaua riscă să piardă meciul la masa verde.

Min. 63 - Mulţescu este trimis în tribune pentru proteste. Acesta invocat faptul că a fost lovit din tribune cu bulgări!

Min. 61 - Nicoliţă şi Dikaba incaseză câte un galben pentru fault, respectiv proteste

Min 59 -  Schimbare la Steaua: Iese Tănase, intră Surdu

Min. 49 - Szekely încearcă sa reia din doi metri o centrare a lui Nicoliţă, dar nu ajunge la minge.

Meciul s-a reluat.

Prima repriză s-a încheiat!

Min. 44 - Vasilache primeşte cartonaş galben.

Min. 40 - 1-1 GOOL CEAHLĂULOnciu restabileşte egalitatea după o greşeală de marcaj a lui Baciu. Nici Zapata nu a avut o intervenţie bună.

Min. 36 - Jocul celor două echipe suferă. Steaua mai avut o ocazie prin Nicoliţă, dar fără rezultat.

Min. 30 - Jelev respinge greşit în corner centrarea lui Dikaba. Ibrahim incearcă o lovitură de cap din cornerul rezultat, fara probleme însă pentru Zapata.

BECALI E CONTESTAT ÎN GHENCEA: „Un club curat, mai presus de toate", se putea citi pe un banner la Peluza Sud şi „Pleacă din Ghencea". Becali nu a fost însă afectat de reacţia fanilor-

Min. 25 - Dragomir bate bine o lovitură liberă pentru Ceahlăul, faza este rezolvată de defensiva Stelei.

Min. 23 - Ibrahim trage cu stângul, spre colţul lung, dar mingea trece pe lângă poarta lui Zapata.

Min. 15 - GOLL Steaua 1-0, Kapetanos deschide scorul în Ghencea.

Min. 6 - Centrare în faţa porţii a lui Nicoliţă, de unde Kapetanos trimite cu capul în bară!

Min. 4 - Lovitură liberă batută de Szekely, cap al lui Jelev, respinge Villadsen.

Partida a început!

Vezi aici echipele de start

Steaua: 1. Zapata, 18. Marin, 5. Rada, 17. Baciu, 4. Golanski, 10. Tănase, 16. Nicoliţă, 8. Ov. Petre, 19. Pleşan, 7. Szekely, 9. Kapetanos.

Ceahlăul: Villadsen, 18. Balde, 4. Al. Dragomir , 24. Alexandru Forminte, 17. Andrei Vitelaru, 3. Dikaba, 10. Vasilache, 13. Onciu, 15. Ionut Badescu, 26. Mulisa, 25. Ibrahim.

Bogdan Stancu, absenţă de ultimă oră. Atacantul a acuzat o criză de rinichi, după ce a efectuat drumul cu autocarul de la Albena la Bucureşti şi a fost nevoit să facă injecţii cu calmante pentru a suporta durerile foarte mari.

Fanii de la Peluza Sud au făcut scandal!

Jucătorii Ceahăului au avut probleme la încălzire din cauza suporterilor gazdă. Fanii Stelei de la Peluza Sud, în număr de aproximativ 200, i-au împiedicat pe fotbaliştii din Piatra-Neamţ să-şi facă încălzirea, aruncînd cu bulgări de zăpadă în ei.

Extrem de nemulţumiţi, nemţenii au atras atenţia organizatorilor să îi calmeze pe fani, ca să îşi poată continua pregătirea. "Nu ne putem antrena, nu vedeţi? Încercăm să tragem la poartă şi zboară numai bulgări spre noi", au reclamat aceştia.

Ulterior, suporterii au renunţat să mai arunce către jucători, dar i-au luat la ţintă pe cei 100 de fanii oaspeţilor, aflaţi în aceeaşi peluză.

De la staţia de amplificare s-a făcut apel către fani să renunţe la a se manifesta astfel, chiar patronul Gigi Becali a luat cuvîntul. "Vă rog respectuos să terminaţi. Dacă nu vă vedeţi de treabă vom închide Peluza Sud şi veţi fi evacuaţi! Îmi cer scuze celorlalţi suporteri", a zis Becali, în aplauzele restului stadionului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite