Firea îi arată uşa lui Neagu: Care va fi cea mai probabilă consecinţă a declaraţiilor făcute de primarul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Primarul Capitalei a anunţat că vedeta CSM-ului a cerut să fie plătită cu cel puţin 20.000 de euro pe lună, sumă considerată prea mare pentru posibilităţile unui club finanţat din bani publici.

CSM Bucureşti va rămâne, foarte probabil, fără cea mai bună handbalistă din România din sezonul viitor, tocmai când se va trece la alcătuirea unui lot în care româncele să fie majoritare.

În ultimele sezoane, strategia clubului de a avea un lot cu foarte multe handbaliste străine a fost criticată. S-a spus că astfel nu doar că handbalul românesc nu e ajutat, dar are de suferit şi echipa naţională, deoarece româncele fac tuşa la CSM. Drept urmare, şefii clubului au început să schimbe foaia. Deja au apărut informaţii potrivit cărora Denisa Dedu (Siofok, 24 de ani), Gabriela Perianu (Siofok, 24 de ani), Eliza Buceschi (Corona Braşov, 25 de ani), Laura Chiper (Corona Braşov, 29 de ani) şi Crina Pintea (28 de ani, Gyor) şi-ar fi dat acordul de a evolua la CSM din următoarea stagiune. Astfel, pentru prima dată, lotul „tigroaicelor“ va fi dominat de românce. Paradoxal, tocmai într-un astfel de moment, gruparea finanţată de Primăria Capitalei va rămâne, foarte probabil, fără Cristina Neagu!

Primele semnale în acest sens au apărut acum câteva zile, când în presă au „transpirat“ informaţiile privind pretenţiile lui Neagu pentru un salariu mărit. De obicei, astfel de detalii ajung în presă, când clubul nu e de acord cu renegocierea unui contract. Această situaţie a fost confirmată, luni seara, atunci când chiar Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a avut o intervenţie la Digi Sport pentru a lămuri situaţia Cristinei Neagu.

„La începutul acestui an, au fost mai multe discuţii, care s-au precipitat în ultimele zile. A fost o solicitare a impresarului Cristinei Neagu, de a i se majora salariul la 20-21.000 de euro, de la 17.500, cât are acum. Doamna Gabriela Szabo (n.r. – director general CSM) m-a informat şi s-a discutat în Consiliul de Administraţie. Cu tot respectul pentru Neagu, valoarea ei şi ceea ce înseamnă ea, nu ne permitem să-i oferim un salariu mai mare decât cel actual. Nu i-am diminuat salariul după accidentare şi i-am făcut o ofertă de a menţine salariul anterior chiar şi în această perioadă de convalescenţă“, a anunţat Firea.

Cum CSM nu va ceda în negocierea cu Neagu, sunt şanse mari ca, din vară, handbalista de 30 de ani să plece din România. Cel mai probabil, ea a şi avut o variantă de rezervă, în momentul în care a cerut mărirea contractului, ştiind că, dacă va fi refuzată, va avea posibilitatea de a primi suma solicitată în altă parte.

Plecarea ar însemna un eşec pentru ambele părţi

Dacă aventura lui Neagu la CSM se va încheia în vară, ea va însemna un eşec pentru ambele părţi. Vedeta naţionalei a fost adusă din 2017 la formaţia bucureşteană cu obiectivul de a cuceri Liga Campionilor. În 2018 însă, CSM s-a clasat doar pe locul 3 după Fina Four-ul de la Budapesta. Iar având în vedere că Neagu e accidentată în acest moment şi nu va mai juca în acest sezon, şansele CSM-ului de a câştiga Liga Campionlor în 2019 sunt destul de mici.

5 e numărul cluburilor la care a activat Cristina Neagu până acum: Activ Ploieşti, Rulmentul Braşov, Oltchim, Buducnost şi CSM Bucureşti.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite