Ferrari a plasat pariul pentru viitor în F1. Câţi ani va rămâne Charles Leclerc alături de Scuderie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferrari l-a ales pe Charles Leclerc pentru a-i prelungi contractul, după ce monegascul l-a învins pe Vettel în sezonul 2019.
Ferrari l-a ales pe Charles Leclerc pentru a-i prelungi contractul, după ce monegascul l-a învins pe Vettel în sezonul 2019.

Ferrari şi-a asigurat viitorul, prelungindu-i contractul monegascului Charles Leclerc până la finalul lui 2024, anunţă presa internaţională, într-o perioadă agitată în Formula 1, care se pregăteşte pentru schimbări majore, din cauza cărora Mercedes ia în considerare să părăsească „Marele Circ“.

Scuderia Ferrari a transmis, luni, că a semnat pentru încă cinci ani cu Charles Leclerc, după sezonul 2019 de vis reuşit de acesta la debutul pentru „Căluţul Cabrat“.

Chiar dacă a început sezonul ca pilot numărul doi, Leclerc a reuşit să se impună treptat în faţa cvadruplului campion mondial, Sebastian Vettel, ducând raportul victoriilor în sezon la 2-1 (cu etape câştigate pe unul dintre cele mai tehnice circuite - Spa şi în fieful Ferrari de la Monza) şi pe cel al pole-position-urilor la 7-2 în faţa coechipierului său. Leclerc, în vârstă de 22 de ani, a terminat sezonul în faţa lui Vettel, pe locul 4 în clasamentul mondial, cu avans de 24 de puncte.

Ferrari i-a acordat credit lui Leclerc, deşi, deocamdată, lui Vettel, 32 ani, nu i-a fost prelungit contractul scadent în 2020, iar surse autorizate vorbesc despre un posibil şi chiar foarte probabil transfer al sextuplului campion mondial, Lewis Hamilton, în eventualitatea în care Mercedes va renunţa la echipa proprie din Formula 1.

Leclerc a fost lansat chiar de Academia Ferrari, devenind, în 2018, la 21 ani, al doilea cel mai tânăr pilot cooptat vreodată de Ferrari pentru un volan în Formula 1, după Ricardo Rodriguez (care în 1961 a semnat pentru „Căluţul Cabrat“ la 19 ani).

Charles Leclerc mărturisea, într-un episod documentar lansat de reţeaua Netflix, că dorinţa de a alerga în Formula 1, pentru Ferrari, i se imprimase în suflet de când avea patru ani. Se aciuase în apartamentul celui mai bun prieten, cu vedere spre ieşirea din virajul patru al sinuosului circuit stradal de la Monte Carlo, bijuteria calendarului de Formula 1. "Sincer să fiu, mai tot timpul căutam cu privirea maşinile roşii. Mereu am visat să fac parte din echipa Ferrari, o echipă de legendă", povesteşte Charles într-un episod din serialul "Formula 1 - Viaţa în viteza a 8-a".

Chiar dacă a reuşit să dezvolte o viteză impresionantă, Ferrari nu a reuşit să ţină ritmul cu Mercedes în sezonul 2019, iar ultimul titlu mondial la Piloţi l-a câştigat în 2013, prin finandezul Kimi Raikkonen.

Ce a declarat Leclerc, potrivit „The Guardian“?

* Sunt extrem de fericit că rămân alături de Scuderia Ferrari. Acest sezon a fost un an de vis pentru mine. Abia aştept să construiesc o relaţie şi mai strânsă cu echipa după acest 2019 intens şi intrigant. Sunt nerebdător să descopăr ce-mi va rezerva viitorul.

Ce a declarat Mattia Binotto, şeful echipei Ferrari?


* Dorinţa noastră de a prelungi contractul lui Charles a devenit din ce în ce mai clară cu fiecare cursă disputată anul acesta. Va fi alături de noi în următorii cinci ani, ceea ce demonstrează faptul că Charles şi Scuderia au un viitor solid împreună. Suntem mândri de rezultatele pe care le avem la Academie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite