Fenomenul Sepsi: Ce sumă a luat fiecare jucător pentru prima calificare europeană din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Sepsi a câştigat barajul pentru Conference League, trecând de Viitorul, la Sfântu Gheorghe, scor 1-0. Astfel, la patru ani după ce a ajuns în Liga I, Sepsi se poate mândri cu o altă performanţă: calificarea într-o cupă europeană.

Calificarea în Conference League l-a emoţionat vizibil pe patronul celor de la Sepsi, Laszlo Dioszegi. 

„Cred că visez şi acum. Îmi vine să plâng! Am reuşit, în patru ani, să ajungem în cupele europene! Băieţii ăştia extraordinari mi-au îndeplinit visul! Secretul e că noi suntem o familie, stafful lucrează în linişte, noi, conducătorii, doar aducem bani pentru jucători. La fiecare meci, fotbaliştii au un bonus de 300 de euro/punct, pentru meciul de azi au avut dublu, adică au încasat 1.800 de euro. Apoi, ei au încă un bonus pentru accederea în Conference League. Noi avem un buget, între 5 şi 6 milioane de euro, aproximativ. Poate foarte multă lume o să spună că dezamăgesc acum, dar nu putem vorbi despre titlu încă. La anul, ne dorim tot accederea în play-off. Să ne vedem de drumul nostru şi să facem paşi mărunţi, asta trebuie să facem. O să ne mutăm pe noul stadion, la mijlocul lunii august“, a declarat Dioszegi.

Şi antrenorul Leo Grozavu a rămas cu picioarele pe pământ. „Am intrat în vestiar şi le-am zis doar câteva cuvinte băieţilor. N-am vrut să monopolizez discuţia. Le-am zis că mă bucur pentru ei, îmi plec şapca în faţa lor şi că au fost fantastici, în acest an. Le-am spus băieţilor că au ridicat ştacheta. Anul viitor, va fi multă presiune pe noi. Odată ajunşi aici, nimeni nu mai acceptă să coborâm. Suntem sub lupă şi trebuie să avem o mare responsabilitate pentru sezonul următor“, a spus Grozavu, la Telekom Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite