Federer Expres, înapoi în business! De câte minute a avut nevoie elveţianul să câştige primul meci pe zgură după trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul Roger Federer  (3 ATP), l-a învins, marţi, 6-2, 6-3, pe francezul Richard Gasquet (39 ATP), în turul al doilea al turneului Madrid Open.

Acceptat direct în această fază a competiţiei, Federer s-a impus după un meci care a durat doar 52 minute. 

Federer a adunat 28 de lovituri direct câştigătoare şi 20 de greşeli neforţate. Aproape jumătate din loviturile nereturnate au fost realizate cu forehand-ul, 13, în timp ce reverul a fost decisiv de 8 ori.  Elveţianul a servit 7 aşi.  

Federer a fost foarte eficient în schimburile scurte, câştigând 44 din cele 67 de puncte decise în mai puţin de 5 lovituri, adică un procentaj de 66%.

În urma victoriei de la Madrid, Federer a ajuns la 10 succese consecutive în meciurile cu Richard Gasquet şi la 1.199 de victorii în circuitul ATP.


"Am fost impresionat de atmosferă, spectatorii au fost minunaţi. Ca de obicei când joc aici, probabil din cauza rivalităţii cu Rafa. Mă bucur că joc în faţa unui public cunoscător," a declarat Federer după meci.  

Jucătorul elveţian nu mai evoluase pe zgură de la 12 mai 2016, când a fost eliminat în optimile de finală ale turneului de la Roma, de austriacul Dominic Thiem.

Următorul meci în turneul de la Madrid al fostului lider ATP va fi joi. Federer va întâlni în faza următoare a competiţiei pe învingătorul întâlnirii dintre francezul Gael Monfils, locul 18 ATP, şi ungurul Marton Fucsovics, locul 36 ATP, care va avea loc miercuri. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite