FCSB – Farul, ofsaid de râsul curcilor: explicațiile unei gafe monumentale de arbitraj

0
Publicat:

Ultimul meci din etapa a 24-a, FCSB – Farul (1-1), a creat încă un scandal legat de arbitraj. Au fost două erori monumentale, după cum Adevărul a explicat aici.

Gheorghe Hagi, managerul Farului, a fost revoltat de ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Gheorghe Hagi, managerul Farului, a fost revoltat de ce s-a întâmplat pe Arena Națională

Acum, avem o explicație pentru eroarea din minutul 58, când s-a anulat un gol al Farului pentru un ofsaid inexistent. Pe scurt, cei din camera VAR au tras liniile în mod eronat! Această explicație șocantă a fost furnizată de reprezentanții VAR în România, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

Ce scrie în comunicatul publicat pe frf.ro?

*La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

*Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid.

*Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat.

*Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite