FC România, la un pas de Cupa Angliei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţată în 2006, singura echipă românească de fotbal din Insulă a ajuns în liga a 11-a, promovând în fiecare an. Dacă va reuşi să o facă şi în ediţia viitoare, va putea juca în cea mai veche competiţie din lume. Gruparea din Londra cuprinde, în majoritate, jucători români care au activat la Astra Ploieşti, Rapid, Gloria Bistriţa sau Chindia Târgovişte.

În urmă cu cinci ani, un grup de români stabiliţi la Londra au fondat o echipă de fotbal. Şi cum ei nu uitaseră de unde au plecat, i-au spus FC România. Au pornit-o de jos, din liga a 16-a engleză (din 21), iar în ediţia viitoare vor activa în eşalonul cu numărul 11 din Insulă după ce au reuşit promovarea în fiecare an! Fireşte că FC România nu se compară cu Manchester United, Chelsea sau Arsenal. Componenţii ei sunt încă amatori, însă dacă vor repeta performanţele de până acum şi în iunie 2012 vor reuşi o nouă promovare situaţia se va schimba radical.

„Am luat-o pas cu pas. Şi deocamdată, am făcut şase. Dacă promovăm şi la anul, va fi al şaptelea. Şi vom deveni prima echipă de fotbal cu origini româneşti care va evolua în Cupa Angliei, cea mai veche competiţie din lume în sportul cu balonul rotund", a declarat pentru „Adevărul" Ionuţ Vintilă, fost jucător la Chindia Târgovişte, unde a fost coleg cu Reghecampf, şi totodată cel care a fost investit să se ocupe de echipă de la fondarea ei.

Ei au primit şi o medalie pentru promovarea în liga a 11-a din Albion  Foto: www.tipschat.com



Printre componenţii grupării londoneze se numără şi câţiva cunoscuţi. Florin Pelecaci (31 de ani) a evoluat patru ani la Gloria Bistriţa, în Liga I, la Diosgyori (Ungaria), dar şi la Bath City, în Anglia. Cu toate că „secretul reuşitelor de până acum este echipa", după cum mărturiseşte Ionuţ Vintilă, pe lista vedetelor se mai numără Adrian Pătulea (a evoluat la Astra Ploieşti, Rapid, Leyton Orient, Lincoln City), Ciprian Dumbravă (Midia Năvodari, Astra Ploieşti, Altay Constanţa), Vlad Nedelcu (Electromagnetica, Cimentul Fieni) şi Alin Sîrbu (Aerostar Bacău), precum şi bulgarul Lazaz Kumanov şi spaniolul Francisco Llamas Dopico, ultimul fiind format la juniorii Valenciei. Din stafful tehnic face parte Victor Glăvan, fost component al echipelor Inter Sibiu, Rapid şi Gloria Bistriţa.

Şi-au găsit sponsor

Cum pretenţiile au crescut, FC România va fi sponsorizată în viitorul an competiţional de o companie de construcţii românească din Anglia, Conarg Limited. „Până acum, echipa a fost susţinută financiar de jucătorii ei. Altfel spus, ne-am autofinanţat. De acum înainte, vom avea sponsor. Fără acest sprijin nici nu am fi putut să participăm deoarece The Football Association, Federaţia Engleză, impune respectarea unor condiţii, cum ar fi disputarea meciurilor pe teren cu nocturnă, editarea unui program de meci, ospitalitate pentru arbitrii şi echipa vizitatoare. Conarg va suporta cheltuielile pentru închirierea terenului care se află lângă stadionul echipei Leyton Orient, plata baremului de arbitraj, protocol", explică Ionuţ Vintilă.

Nebunie la Olimpiadă

Pasionaţi de fotbal, majoritatea componenţilor lui FC România au asistat la meciurile pe care echipele de fotbal din România le-au susţinut în Anglia, în cupele europene. Ei şi-ar dori să asiste şi la întrecerile Jocurilor Olimpice de la Londra, de anul viitor. "E o nebunie totală cu biletele. Puteai obţine un tichet de acces prin tombola on-line care s-a organizat. Eu am aplicat de mai multe ori, însă nu am avut şansa să obţin nici măcar un bilet. Nu ştiu cum vom reuşi să-i susţinem pe olimpicii noştri. Noi ne-am dori, însă va fi destul de greu fără bilete", ne-a mărturisit Ionuţ Vintilă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite