F1 Supremo: „Noile echipe sunt o ruşine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a criticat vechement cele trei echipe intrate în acest sezon în Marele Circ, Hispania, Virgin şi Lotus.

„Nu au adus nimic bun, sunt o ruşine. Trebuie să scăpăm de o parte dintre aceşti invalizi", a declarat Ecclestone pentru Financial Times.

După 17 curse niciuna dintre cele trei nu a reuşit să obţină vreun punct. Cel mai aproape s-au aflat cei de la Lotus, al căror pilot, Heikki Kovalainen s-a clasat pe locul al 12-lea în Marele Premiu al Japoniei.

De altfel cei de la Lotus, alături de cei de la Virgin, au speranţe că vor concura în Formula 1 şi în sezonul viitor, fiind aduşi în discuţie de către Ecclestone. Acesta a precizat că eforturile echipei anglo-malaysiene, care din sezonul viitor ar putea avea motoare Renault şi cutii de viteze de la Red Bull, merită răsplătite cu încă un an de prezenţă. De asemenea i-a sugerat lui Richard Branson, patronul lui Virgin, să investească mai mult în echipa sa, asemenea lui Dietrich Mateschitz de la Red Bull.

Cea de-a treia echipă nou-intrată, Hispania Racing nu a fost adusă în discuţie de Ecclestone privind sezonul viitor.

Cel numit F1 Supremo, care şi-a sărbătorit recent cea de-a 80-a aniversare, a mai precizat că nu are de gând să renunţe la poziţia sa, prin care controlează drepturile comerciale ale competiţiei şi a negat zvonurile potrivit cărora posibilul său succesor ar fi mult contestatul Flavio Briatore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite