EXCLUSIV Cine va fi noul antrenor al lui Dinamo. "Ştiu ce am de făcut pentru a pune lucrurile la punct!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Badea FOTO

Cornel Ţălnar are misiunea de a conduce echipa până la finalul sezonului, după care Ionuţ Negoiţă îi va arăta uşa de ieşire, cu mulţumirile de rigoare. La finalul derbyului cu Steaua, oficialii din Ştefan cel Mare au confirmat ideea schimbării tehnicianului.


Imediat, pe piaţă au apărut variantele Grigoraş, Lucescu junior, Sabău, Mulţescu, Bonetti sau Bergodi, însă alesul conducerii dinamoviste este, de fapt, Ionuţ Badea.

Antrenorul de 37 de ani a mai fost dorit de Ionuţ Negoiţă, pe vremea când actualul şef din „Groapă” era finanţatorul principal al clubului din Iaşi. „A fost atunci o discuţie la o masă, însă nu s-a concretizat nimic, pentru că aveam un gentelman agreement cu un alt club”, a afirmat Ionuţ Badea pentru „Adevărul”.

Acesta e pregătit să revină la clubul pentru care a jucat în două rânduri şi alături de care a cucerit eventul la finalul sezonului 2003-2004. „La momentul actual, tot ce pot să-l spun este că aş şti ce aş avea de făcut ca să pun lucrurile la punct. Sunt convins că într-o zi voi antrena Dinamo”, ne-a declarat Ionuţ Badea. Acesta este considerat un antrenor mai „comercial” decât Ţălnar şi care poate să aducă un suflu nou, la fel cum Reghecampf a făcut-o la Steaua. 
A luat „binecuvântarea” de la Lucescu
De când Ionuţ Negoiţă a devenit acţionarul majoritar al clubului, iar Constantin Anghelache a fost înscăunat ca preşedinte, cuvântul lui Mircea Lucescu a căpătat o importanţă tot mai mare la Dinamo. Este cunoscută relaţia de prietenie dintre Il Luce şi Anghelache, ce datează dinainte de Revoluţie, iar conducătorul alb-roşilor a admis deunăzi că se va consulta cu tehnicianul lui Şahtior în privinţa numirii viitorului antrenor. Nu întâmplător, Ionuţ Badea a mers la Doneţk în urmă cu două săptămâni, pentru a asista la antrenamentele Şahtiorului şi a primi „binecuvântarea” lui Mircea Lucescu.


Rezultate slabe la Pandurii şi Braşov
Ionuţ Badea a antrenat cinci echipe în Liga 1. Cu FC Argeş şi „U” Cluj a obţinut rezultate medii, plecând din cauza dificultăţilor financiare, iar pe Internaţional Curtea de Argeş a salvat-o de la retrogradare. De la Pandurii a fost demis după 10 etape în care a obţinut doar şase puncte şi o singură victorie. Ultima experienţă în Liga 1, la FC Braşov, a fost eşuată, colaborarea dintre Badea şi „stegari” fiind încheiată după cinci luni în care nu s-au obţinut rezultatele aşteptate.


Ionuţ Badea
S-a născut la 14 octombrie 1975
A jucat la FC Mioveni, Aro Câmpulung, Dinamo, Oţelul, Braşov, FC Vaslui, FC Argeş.
Are 132 de meciuri în Liga 1 şi 4 goluri.
A câştigat un campionat şi trei Cupe cu Dinamo.
Ca antrenor a pregătit pe: FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii, Universitatea Cluj, FC Braşov.

Se „împrietenesc” cu Federaţia
Dinamo lucrează asiduu şi la îmbunătăţirea relaţiei cu Federaţia Română de Fotbal. Pentru aceasta, îl va coopta în stafful administrativ pe Cristi Bobar. Acesta a fost angajat ultima oară la echipa din Ştefăneşti (Ilfov), însă cea mai importantă poziţie a deţinut-o la FRF, ca membru al Comitetului Executiv
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite