Eveniment demenţial în Herăstrău: un bucureştean vrea să alerge 24 de ore fără oprire. Poţi să alergi alături de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Milea
Radu Milea

Sportivul de 27 de ani va parcurge o „buclă“ de aproximativ 1,5 kilometri şi va fi cronometrat electronic. De-a lungul anilor, şi alţi români au avut astfel de demersuri spectaculoase.

La 11 iunie, în parcul Herăstrău, de la ora 10.00, ultramaratonistul Radu Milea va încerca să stabilească record naţional la alergarea de 24 de ore.

„Mi-am spus că trebuie să-mi testez limitele fizice şi psihice printr-o încercare personală, aşa că am decis să alerg 24 de ore, inspirat şi de realizarea lui Şerban Chiurlea din 2010, din dorinţa de a stabili un record naţional, dar şi pentru a testa reacţia corpului meu la o alergare atât de lungă“, a spus Radu Milea despre proiectul său numit „Radu Milea Against the Clock – One Day, One Run, 24h Running Challenge“.

Alţi români au încercat acelaşi lucru

În 2010, tot în Herăstrău, Şerban Chiurlea a reuşit la capătul a 24 de ore de efort să alerge 150 de kilometri. Anul acesta, un român stabilit în SUA, Andrei Nana, a reuşit să strângă 204,4 kilometri într-o competiţie de 24 de ore din Franţa.

„Alergarea mea de 24h nu e un eveniment în sine, ci doar manifestarea «nebuniei» personale şi dorinţa de a-mi testa limitele, aşa că pe data de 11 iunie 2016, începând cu ora 10.00, în parcul Herăstrău, vă invit alături de mine în tentativa de a stabili un nou record naţional, fie el oficial sau neoficial!“, a adăugat sportivul SportGuru – BCR Racing Team.

De ce recordul ar putea rămâne neoficial? 

Pentru că Federaţia Română de Atletism încă n-a răspuns demersului ultramaratonistului care doreşte măsurarea şi omologarea traseului şi totodată a rezultatului final. „Dacă federaţia va lua parte la acest proiect, cred că va reprezenta şi «acceptarea» de către ei a faptului că cea mai lungă proba de alergare «oficială» nu mai e maratonul. Distanţele de ultra-alergare sunt recunoscute de IAAF“, a precizat Radu.

Traseul final va fi definitivat în această săptămână şi va fi anunţat pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/radumilea.official/, tot acolo urmând să fie adăugate şi alte informaţii despre alergarea de 24 de ore.

Radu Milea

Mail: comunicare@sportguru.ro

Mail: contact@teamrun.ro

Pagina oficială facebook: https://www.facebook.com/radumilea.official/

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite