Energia Rovinari a debutat cu stângul în campionatul de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Sala Sporturilor va fi o atmosferă incendiară
În Sala Sporturilor va fi o atmosferă incendiară

Energia Rovinari a fost învinsă de CS Otopeni în meciul de debut din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin, care s-a disputat aseară în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, după un final de infarct. Scorul întâlnirii a fost 75-78.

CS Otopeni a început mai bine meciul şi după primele 5 minute de joc conducea cu 12-9 mulţumită reuşitelor lui Le Var Seals. Prima repriză s-a încheiat în avantajul baschetbaliştilor de CS Otopeni, scor 20-22. În repriza a II-a, tot jucătorii de la Otopeni s-au aflat la conducere, scorul înregistrat la pauză fiind 31-35.
Baschetbaliştii gorjeni au intrat mai motivaţi în teren şi au terminat în avantaj repriza a III-a 57-51 graţie aruncărilor de 3 puncte reuşite ale lui Lupusavei şi Nikolic. Finalul meciuluia fost unul de infarct. Un moment important al meciului a fost dictarea unui fault nesportiv împotriva echipei Energia. În urma acestei faze, Otopeni a înscris 5 puncte. Le Var Seals s-a aflat într-o într-o zi de graţie şi a decis meciul de unul singur. Cu doar câteva secunde înainte de final, Darby a avut posibilitatea să egaleze, dar a ratat o aruncare liberă. În schimb, baschetbaliştii de la Otopeni au marcat, iar scorul final a fost 75-78.

Le Var Seals de la CS Otopeni a fost jucătorul meciului. Acesta a înscris 28 de puncte, în timp ce de la Energia s-a remarcat Louis Darby, care a marcat 26 de puncte.

Unii baschetbalişti de la Energia vor sta mai mult pe bancă

Slobodan Nikolic, antrenorul echipei Energia, a declarat că meciul s-a pierdut în prima repriză şi că unii jucători de bază nu au dat randament: „Am pierdut meciul în primul sfert pentru că au înscris 22 de puncte. Am făcut mari greşeli în apărare. Nu am avut concentrare. Seals a fost singurul jucător care a decis meciul. Înţeleg că e o atmosferă frumoasă pentru baschet, dar emoţia nu e bună. Este o problemă pentru că fiecare punct contează. După meciul cu CS Otopeni se vor schimba lucrurile Poate că unii dintre jucătorii care au fost pe teren şi au stat 30 de minute vor sta mai puţin“. Antrenorul oaspeţilor, Eugen Ilie, a declarat că diferenţa a fost făcută de aruncările de 3 puncte: „S-a văzut de la început că a fost un meci cu o încărcătură emoţională foarte mare, mai ales pentru Rovinari. Diferenţa a fost făcută de aruncările de 3 puncte şi recuperările ofensive“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite