Emoţii pentru Astra şi Steaua. Adversarele din preliminariile Ligii Campionilor sunt în formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulley Muniru
Sulley Muniru

Astra şi Steaua vor susţine săptămâna viitoare meciurile tur din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor şi au motive de îngrijorare din pricina adversarelor.

Astra va juca împotriva danezilor de la FC Copenhaga, care s-au calidficat în această fază a competiţiei, după ce i-au distrus pe nord-irlandezii de la Crusaders. În tur fusese 3-0, iar în retur Copenhaga a învins cu 6-0. Aşadar, un scor general de 9-0, care certifică forţa ofensivă a vikingilor. Danezii au trei tineri atacanţi foarte buni, Falk (24 de ani), Cornelius (23 de ani) şi Pavlovici (23 de ani), care au marcat în dubla cu Crusaders şapte goluri, primii doi câte trei şi ultimul unul. Copenhaga are şi avantajul de a fi început campionatul pe 13 iulie şi pănă la ora meciului cu Astra va avea patru jocuri disputate, în vreme ce giurgiuvenii doar două. Înfiinţată în 1992, Copenhaga a fost de 11 ori campioana Danemarcei şi a câştigat de 7 ori Cupa, fiind deţinătoarea eventului. Echipa este antrenată din 2013 de fostul internaţional norvegian Stale Solbakken, care a mai pregătit pe FC Koln şi Wolverhampton. Copenhaga are în componenţă şapte internaţionali danezi ( Andersen, Ankersen, Jorgensen, Kvist, Delaney, Falk), dar şi jucători din, Suedia, Slovenia, Paraguay, Slovacia, Serbia, Maroc, Feroe, Coasta de Fildeş şi Belgia.
Nici Steaua nu doarme liniştită în privinţa primului meci cu Sparta Praga. Laurenţiu Reghecampf a fost şi a urmărit ultimul amical al cehilor, disputat împotriva turcilor de la Fenerbahce Istanbul şi terminat la egalitate, scor 0-0. Rezultatul poate fi socotit unul mincinos, deoarece Sparta a avut câteva ocazii clare de gol, inclusiv prin nigerianul Kehinde Fatai, fost la Astra, şi a arătat un joc bun, în special pe benzile laterale, de unde a plouat cu centrări, fapt de care fundaşii Stelei trebuie să ţină cont. Sparta joacă în sistemul 3-5-2, care îi conferă multă forţă pe margini. Înfiinţată în 1983, Sparta este cea mai titrată echipă din Cehia, având 33 de titluri şi 14 cupe în vitrină. Ultimele trofee au fost câştigate însă în 2014. Antrenor este Zdenik Scasny, iar în lot sunt şapte internaţionali cehi (Koubek, Dockal, Brabec, Zahustel, Holek, Marecek, Frydek) şi fotbalişti din  Albania, Nigeria, Zimbabwe şi Costa de Fildeş. Cehii vor începe campionatul pe 31 iulie.
Dacă trec de acest tur, atât astralii cât şi steliştii vor juca în play-offul Ligii Campionilor, ceea ce echivalează cu o prezenţă garantată în grupele Ligii Europa. Dacă însă nu vor trece de turul III preliminar al Ligii Campionilor,  vor evolua în play-offul Ligii Europa, mai având o şansă de a prinde grupele Ligii Europa.
 

Programul meciurilor
Marţi 26 iulie
Sparta Praga – Steaua, ora 21.00
Miercuri 27 iulie
Astra Giurgiu – FC Copenhaga, ora 20.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite