Emil Săndoi, antrenor Under 21: „Jucătorii mei n-au meciuri în picioare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învinsă la Nantes de Franţa, cu 3-0, naţionala de tineret a ratat calificarea la EURO 2013. Antrenorul Emil Săndoi dă vina pe aria de selecţie.

Naţionala mare nu a mai mers la un turneu final din 2008, iar cea de tineret nu stă nici ea mai bine. După o nouă calificare ratată, selecţionerul naţionalei U21, Emil Săndoi, spune că nu poate să facă performanţe cu nişte tineri ignoraţi la echipele lor de club, în favoarea unor străini de mâna a doua.

„Adevărul": Domnul Săndoi, nici în Franţa n-a fost să fie...

Emil Săndoi: Din păcate, n-am putut mai mult. Eu cred că în prima repriză am jucat de la egal la egal cu francezii, dar în partea a doua s-a văzut că am căzut fizic. Am fost dominaţi total şi n-aveam cum să rezistăm. Îmi şi spuneau câţiva băieţi după meci că n-au jucat în toată cariera lor într-un asemenea ritm impus de francezi în repriza a doua.

De ce s-a întâmplat asta?

Păi cum să nu se întâmple când în echipa noastră nu găseşti doi, trei jucători cu meciuri în picioare, care să fie folosiţi constant la echipele lor de club. Pentru mulţi, meciurile la naţională sunt singurele oficiale într-un sezon. Nu se poate aşa ceva. Selecţionerul Franţei mi-a spus că el nu cheamă la lot decât jucători titulari la echipele lor de club. Mă gândeam, aşa, dacă aş avea şi eu acest criteriu de selecţie, pe cine aş putea să chem?

Şi care ar fi soluţia?

Prima ar fi să se investească masiv la copii şi juniori. Fără bani, nu se poate face nimic. Apoi, cluburile care au tineri valoroşi, să le dea încredere şi să-i folosească. Dacă sunt ţinuţi pe bară în detrimentul unor străini de 30 de ani, nu e bine nici pentru jucători, nici pentru respectivele cluburi.

Ce planuri aveţi dumneavoastră pentru următoarea campanie?

La finalul turului, am de gând să mai fac un trial cu toţi jucătorii născuţi în anii 1992, 1993 şi chiar 1994 şi să mai văd o dată toată baza de selecţie. Din urmă vin câţiva jucători şi am încredere mai ales în cei de la U19, care au un Campionat European jucat anul acesta, chiar dacă rezultatele de la acel turneu final au fost slabe.

Echipa noastră în meciul cu Franţa

- Emil Săndoi a folosit următoarea echipă la Nantes: Pena - Râpă, Fl. Ilie, Muth, Beţa - Mladen - Alexe, C. Matei, Maxim, Enache - Buş
- Rezerve: Moldovan, Mustaţă, Grozav, Buhuşi, Coşereanu, Rusu

Grupa României

1.     Franţa    4     4     0     0     12 puncte
2.     Slovacia    3     3     0     0     9
3.     România    5     1     2     2     5
4.     Kazahstan    4     0     2     2     2
5.     Letonia    4     0     0     4     0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite