Efectul Tito: Barcelona joacă pentru antrenorul Tito Vilanova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala de cancer care i-a recidivat antrenorului Tito Vilanova nu i-a afectat pe jucătorii Barcelonei, care vor să câştige în deplasarea de la Valladolid pentru a-i dedica victoria tehnicianului spaniol.

Vestea că Tito Vilanova a fost operat din cauza cancerului la glanda parotidă a tulburat lumea fotbalului internaţional, însă nu şi pe jucătorii şi conducătorii Barcelonei. Impactul asupra fotbaliştilor a fost practic inexistent, astfel încât catalanii se concentrează acum pentru a câştiga ultimul meci al anului, cel cu Valladolid, succes care ar fi dedicat antrenorului lor.

Vilanova a trecut prin clipe grele în urmă cu câteva zile, când a fost operat din cauza unui cancer la glanda parotidă care a recidivat. „O victorie este cel mai bun tribut pentru Tito”, scriu jurnaliştii de la cotidianul spaniol „Marca”.

De altfel, de-a lungul timpului, în interiorul clubului catalan s-au mai petrecut câteva întâmplări neplăcute, care însă nu au influenţat negativ parcursul Barcelonei, fie în campionat, fie în cupele europene. Un exemplu în acest sens a fost atacul de cord suferit de fostul antrenor Johan Cruyff sau depistarea cu cancer la ficat în cazul jucătorului Eric Abidal.

Pe lângă dorinţa de a câştiga pentru Vilanova, catalnii vor să se impună la Valladolid pentru a-şi menţine, sau chiar mări avansul faţă de Real Madrid, în cazul în care rivalii vor face un pas greşit în deplasarea de la Malaga.

La meciul dintre Valladolid şi Barcelona, care va începe la ora 19.00, pe banca oaspeţilor va sta secundul lui Vilanova, Jordi Roura. Acesta are şansa de a-şi demonstra calităţile de tehnician cât timp Tito va fi în convalescenţă după operaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite