Ecclestone insistă schimbarea sistemului de punctare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supremul Formulei 1, Bernie Ecclestone, doreşte să revitalizeze Campionatl Mondial de Formula 1 prin introducerea sistemului „medaliei de aur”.

În ciuda faptului că lupta din actualul sezon este foarte strânsă, cu cinci piloţi pretendenţi la titlul mondial, Ecclestone tot nu este impresionat, şi este de părere că sistemul „învingătorul ia totul” ar fi adus un plus de savoare competiţiei.
Dacă ar fi să ne luăm după planul lui Bernie, campionul mondial ar fi câştigat de cel care reuşeste cele mai multe victorii într-un sezon. În cazul unei egalităţi, s-ar lua în considerare clasările pe locurile doi şi trei.
Dacă acest sistem ar funcţiona azi, Mark Webber ar fi în frunte, cu patru victorii, pe locul doi ar fi Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, cu trei victorii fiecare, iar pe locul al treilea s-ar clasa Jenson Button şi Sebastian Vettel, cu câte două victorii.
„Dacă te uiţi la noul sistem de punctare, vezi că nu există nici o diferenţă. Dacă s-ar fi păstrat sistemul de anul trecut, ar rămâne acelaşi clasament ca şi acum. Ceea ce este ciudat. Poate că acumse vor trezi şi se vor mai gândi la planul meu”, a declarat Ecclestone.
Întrebat ce părere are despre lupta la titlu din acest an, Bernie a spus că cel ce va triumfa weekend-ul acesta va fi favorizat în cursele următoare şi că, din câte se vede, duo-ul celor de la Red Bull sunt favoriţii momentului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite