Dumnezeu e fan Bayern Munchen. Bavarezii au luat titlul în Bundesliga după un scenariu de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayern Munchen a câștigat al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga cu mare noroc. Mai degrabă l-a pierdut Borussia Dortmund, care avea nevoie de victorie în ultima etapă, acasă, cu Mainz, dar a făcut doar 2-2.

Bayern sărbătorește al 11-lea titlu consecutiv. Foto Getty images
Bayern sărbătorește al 11-lea titlu consecutiv. Foto Getty images

Aflată în fruntea clasamentului, cu un punct avans, Borussia a remizat sâmbătă cu Mainz (2-2), în timp ce bavarezii au bătut la Koln, 2-1, și s-au încoronat campioni, la golaveraj. Suspansul, demn de un scenariu de film, a fost total. În minutul 81, Dortmund era campioană, dar Bayern a înscris și a pus mâna pe titlu.

Marcel Răducanu, fost jucător la Dortmund, a comentat pentru gsp.ro: ”Nu înțeleg ce s-a întâmplat. O să-mi ia câteva zile ca să realizez cum de a fost posibil să scape titlul printre degete. Prima repriză a fost catastrofală. Să nu găsești soluții ca să le desfaci apărarea, să iei goluri de curtea școlii. Și n-ai întâlnit o echipă puternică, ci pe Mainz, una de mijlocul clasamentului!

Marcel Răducanu nu înțelege cum a pierdut titlul Borussia Dortmund. Foto Arhivă Adevărul
Marcel Răducanu nu înțelege cum a pierdut titlul Borussia Dortmund. Foto Arhivă Adevărul

Fotbal știu și Borussia și Bayern. E clar că psihicul a jucat un rol decisiv. Dar eu cred că mai mare presiune a fost la Koln, pe Bayern. Kolnul a tras pentru Dortmund, galeriile celor două cluburi sunt înfrățite. Dar Borussia... Băi, ai meci acasă, altora la dai cinci, șase și nu ești în stare cu Mainz? Mai ratezi și penalty! Dacă joci așa, înseamnă că n-ai meritat. I-am spus și soției: "N-am o senzație bună azi, cu Borussia".

Bayern l-a concediat pe Oliver Khan imediat după ce a câștigat titlul

”N-a câștigat Bayern titlul, Borussia l-a pierdut. Au fost faieri. Bayern nu merita să ia titlul de data asta. A avut noroc. Tuchel l-a introdus în final pe Musiala și ăsta mic le-a câștigat campionatul. Terzic pe cine să bage? Pe Modeste?! Mai bine bagi șoferul! Bayern înseamnă și valoare, și noroc. Bulan, cum mai spunem noi, fotbaliștii. Cred că Dumnezeu e fan Bayern”, a punctat Marcel Răducanu.

Imediat după ce a câștigat titlul, conducerea lui Bayern i-a concediat pe directorul executiv Oliver Kahn și pe managerul Hasan Salihamidzic. ”De Kahn chiar îmi pare rău. A fost un mare portar, o glorie a clubului, nu merita un astfel de tratament. Dar Salihamidzic ăsta ce mare jucător a fost? Eu nu știu cum a ajuns să aibă o așa mare putere în club piticania aia arogantă. Poate fiindcă e prieten cu fostul președinte, Uli Hoeness, ăsta l-a susținut”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite