Donnarumma, eroul Italiei: Penalty-ul apărat în faţa lui Saka face înconjurul lumii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianluigi Donnarumma / FOTO Arhivă
Gianluigi Donnarumma / FOTO Arhivă

La doar 17 ani, goalkeeper-ul de 1,96 de metri debuta în naţionala Italiei. Astăzi, la 22 de ani, are deja peste 30 de selecţii şi un titlu european, în palmares. La câştigarea căruia a contribuit decisiv. Pentru performanţa excepţională de la EURO 2020, Donnarumma a fost numit jucătorul turneului.

Blestemul loviturilor de departajare continuă pentru Anglia! Şi exact într-un moment în care naţionala Albionului părea că a depăşit această barieră. Pentru că, până la finala Euro 2020, englezii înregistraseră două victorii la ultimele două partide decise după penalty-uri. 

Mai întâi, a fost succesul obţinut în faţa Columbiei, în optimile Mondialului din 2018 (4-3 după executarea loviturilor de departajare), iar apoi un loc 3 câştigat după ediţia din 2018-2019 a Ligii Naţiunilor, cu Elveţia (6-5 după loviturile de departajare).

Duminică seară însă, pe „Wembley“, Anglia a mai pierdut o dată, după loteria penalty-urilor. Iar asta pentru că l-a avut în faţă pe fabulosul Gianluigi Donnarumma. Portarul care tocmai a semnat cu PSG a a apărat două şuturi, la execuţiile lui Jadon Sancho şi Saka. 

Ultima intervenţie a lui Donnarumma a devenit imediat virală, după cum se poate vedea mai jos:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite