Doliu în sport: A murit Cezar Nica, unul dintre marii handbaliști ai României

0
Publicat:

Cum un necaz nu vine niciodată singur și handbalul românesc traversează, din păcate, o perioadă neagră. Mai întâi, a fost Mondialul ratat de naționala feminină, apoi retragerea Cristinei Neagu (35 de ani) de la prima reprezentativă, iar această săptămână cu știri proaste a fost întregită de un anunț tragic al Clubului Sportiv Dinamo.

doliu jpg

Potrivit sursei citate, sportul românesc l-a pierdut pe Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965. Nica a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani.

Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica și-a început cariera de jucător la Chimia Făgăraș, cu care a câștigat titlul național la handbal în 11. Consacrarea sportivă a cunoscut-o odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor 60. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit unul dintre oamenii de bază ai naționalei României, cu care și-a trecut în palmares titlurile mondiale din 1964 și 1970, dar și bronzul mondial din 1967.

Din 1971, Cezar Nica a îmbrăţişat cariera de antrenor, bifând aproape două decenii pe banca echipelor CSU Galaţi, Nitramonia Făgăraş şi Dinamo Braşov. A antrenat și echipa națională de seniori, pe care a condu-o la Jocurie Olimpice de la Barcelona 1992.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite