Doi puşti, pariurile lui Meme Stoica!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Cojocaru (16 ani) şi Iulian Roşu (17 ani) sunt singurii juniori pe care Ronny Levy i-a luat în stagiul de pregătire din Velden Am Worthersee. Cei doi fotbalişti au fost promovaţi în lotul primei echipe la insistenţele managerului general, Mihai Stoica. Acesta îi consideră pe Cojocaru şi pe Roşu ca fiind viitori jucători de bază în echipa naţională!

Primul e portar şi cel mai tânăr fotbalist folosit de Steaua în istoria ei recentă. Cojocaru a apărat buturile roş-albaştrilor, atât în amicalul cu Dacia Chişinău din primăvară, cât şi în meciurile de pregătire disputate, zilele trecute, în Austria. Pentru a-l putea promova pe Valentin, Meme a renunţat la cel de-al treilea portar al Stelei din ultimele sezoane, Cezar Lungu, care a fost cedat la Astra Ploieşti. „Sunt convins că Valentin Cojocaru va fi unul dintre marii portari ai fotbalului românesc. Ne vom baza pe el în acest sezon", a declarat Stoica.

La rândul său, Iulian Roşu, unul dintre starurile naţionalei U-17, calificată în acest an la Campionatul European, a semnat în această vară prelungirea contractului cu roş-albaştrii, după aproape patru luni de negocieri. Tânărul era tentat, iniţial, să plece la Auxerre, dar, la intervenţia lui Meme Stoica, a acceptat să rămână la Steaua. El a debutat în prima echipă cu ocazia amicalului cu FC Comercial, scor 2-2.

Tudose şi Ochiroşii s-au ratat

În primul său mandat la Steaua, Meme Stoica a pariat pe doi jucători pe care i-a adus personal de la Galaţi: Alexandru Tudose şi Răzvan Ochiroşii. Ambii au dezamăgit însă crunt în tricoul Stelei. Momentan, Ochiroşii este foarte aproape de a ajunge, sub formă de împrumut, la Modena, în Serie B, după ce antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, l-a anunţat că nu mai are nevoie de el, iar Tudose este în lotul Gloriei Bistriţa. 

Valentin Cojocaru

- Are 1,93 metri înălţime şi poartă măsura 46 la picior.
- Este poreclit „Gulliver" de către colegii săi.
- Este băiatul fostului arbitru asistent Ispas Cojocaru.
- A ajuns în Ghencea de la Dinamo, după ce i-a impresionat pe oficialii stelişti într-un derby în care apărase poarta „câinilor".

Iulian Roşu

- Este băiatul unui preot din Bucureşti.
- A fost în probe la FC Barcelona, în 2010.
- Este monitorizat permanent de scouteri ai cluburilor Chelsea şi Auxerre.
- A fost copil de mingi la celebrul meci Steaua - Real Madrid (1-4), din toamna anului 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite