Doar 7 antrenamente cu tot lotul în 100 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pe 31 mai a aterizat pe Bernabeu cu o declaraţie de intenţie: «Cel mai frumos la Real nu e nici să joci, nici să antrenezi, ci doar să câştigi». Au trecut 100 de zile şi încă nu vedem echipa pe care o aşteptam. «Nu sunt Harry Potter», spune acum portughezul, care cere timp, pe care pretinde că nu l-a avut", au scris ieri spaniolii de la „AS", la „celebrarea" a 100 de zile de la instalarea lui Jose Mourinho ca principal la R

Tehnicianul de 47 de ani solicită însă circumstanţe atenuante. „Am făcut până acum 40 de antrenamente. Ştiţi la câte am avut toţi jucătorii? La nici zece", dezvăluia în urmă cu câteva zile acesta. AS s-a apucat astfel să numere antrenamentele lui Mourinho şi a dovedit că vorbele sale au acoperire: din 46 de şedinţe de pregătire, doar şapte au fost efectuate cu întreg efectivul.

Motivele sunt diverse, de la internaţionalii plecaţi la Cupa Mondială, până la accidentările lui Kaka, Pepe, cei doi Diarra, Albiol, Garay, Marcelo, Benzema şi Ronaldo.
şef pe „Bernabeu"

În perioada petrecută la Madrid, „The Special One" a reuşit să facă şi lucruri bune, analizate de „Marca".

-Este unicul şef, totul se află sub comanda şi controlul său.
-Disciplina este sfântă. Cine întârzie un minut la antrenamente sau la autocar pierde pregătirea sau deplasarea cu echipa.
-Relaţiile dintre jucători. S-a construit la cererea lui o sală VIP la Valdebebas (baza de pregătire a Realului), pentru ca jucătorii să petreacă mai mult timp împreună.

-Cantonament cu 24 de ore înaintea meciului. Astfel, Mourinho se asigură că jucătorii săi nu pierd noaptea şi le controlează strict alimentaţia.

-Metode noi de antrenament şi 90 de minute de muncă la sală.
-Fiecare antrenament este tratat ca un meci oficial.
-A adus „mousteritatea" la echipă, renunţând la Gerrard, Kolarov sau Maicon din cauza preţului prea ridicat.
-A învăţat tot ce înseamnă Real Madrid pentru a fi permanent conştient de valoarea clubului.
-Mizează pe tineri, promovându-l deja pe Alvaro Morata la prima echipă şi acordându-le minute în amicale altor şapte jucători de la echipa a doua.
-Îşi asumă toată presiunea şi criticile, pentru a-i elibera pe jucători de mediatizarea excesivă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite