Djokovici, nevaccinat, dar un om adevărat: Ce a făcut după începerea războiului din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

La începutul anului, sârbul a fost răstignit pentru că a luat o decizie personală. În acel moment, tot ce a făcut bun a fost şters cu buretele. Spre lauda sa însă, Nole continuă să facă destule lucruri bune.

Novak Djokovici a fost mereu un adevărat lider în lumea tenisului. Nu doar pe baza punctajului, ci şi prin comportamentul său. 

În 2021, când Australia i-a cazat pe jucătorii sosiţi la Melbourne, pentru primul Grand Slam al anului, în nişte hoteluri cu şoareci în camere, fără lumină naturală şi în nişte condiţii inacceptabile, Djokovici a luat o poziţie hotărâtă şi a insistat până când situaţia colegilor săi s-a mai îmbunătăţit. Asta în ciuda faptului că el însuşi, făcând parte din grupul restrâns al vedetelor, se afla, la Brisbane, în condiţii de şapte stele.

Acum, într-o situaţie dureroasă cauzată de războiul din Ucraina, din nou, Djokovici a făcut un gest superb. Despre care n-a vorbit el, ci omul care a fost impresionant de reacţia lui Nole. Vorbim despre ucraineanul Sergiy Stakhovsky (36 de ani), retras din activitate, după ce, la un moment dat, a ajuns pe locul 31 ATP.

Acum, potrivit Eurosport, Stakhovsky, cu patru titluri în palmares, s-a înrolat în armata de rezervă a Ucrainei, după invazia Rusiei. Şi-a lăsat familia în Ungaria şi se află în Ucraina, gata să-şi apere ţara. În dialog cu publicaţia italiană „La Stampa“, Stakhovsky a povestit că, de la începerea războiului, singurul jucător important din circuit care l-a contactat a fost Novak Djokovici.

„Djokovici mi-a trimis un mesaj de susţinere, chiar am vorbit puţin. Am încercat să iau legătura cu Federer şi Nadal, dar fără succes. Îmi pare rău că au preferat tăcerea. Îi înţeleg, nu e războiul lor. Avem sprijinul unor mari personalităţi, sper să fie cât mai multe“, a spus Stakhovsky.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici exultă: Va juca la French Open, fără să fie nevoit să se vaccineze. Explicaţia oficială

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite