Djokovici dă de un italian „păcătos“: Sinner, tânărul luat în brațe de noroc la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă există vreun jucător care poate opri marșul triumfal al lui Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 2 ATP) spre un al 8-lea trofeu cucerit la Wimbledon, atunci acela e Jannik Sinner (Italia, 21 de ani, 8 ATP).

Novak Djokovici, în fața unui meci extrem de dificil. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici, în fața unui meci extrem de dificil. FOTO: Arhiva Adevărul

La ce culoar a prins elevul lui Darren Cahill spre semifinale, „păcătosul“ (n.r. – traducerea numelui său în engleză) lunganul de 1,93 metri pare că a fost luat în brațe de noroc! Iată ce adversari i-au ieșit în cale, în cele cinci partide de până acum:

*Turul I: 6-2, 6-2, 6-2 cu Cerundolo (111 ATP)

*Turul II: 7-5, 6-1, 6-2 cu Schwartzman (98 ATP)

*Turul III: 3-6, 6-2, 6-3, 6-4 cu Halys (79 ATP)

*Optimi: 7-6, 6-4, 6-3 cu Galan (85 ATP)

*Sferturi: 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 cu Safiullin (92 ATP)

Așadar, după o săptămână și jumătate la All-England Club, cel mai bine cotat adversar întâlnit de Sinner e un ocupant al locului 79 mondial! Iar asta la un Grand Slam. Prin comparație, Djokovici a avut un adversar mai puternic, dacă ne luăm după locul ocupat în clasamentul ATP, încă din primul tur! Pentru că, pe rând, sârbul a trecut de Cachin (68 ATP), Thompson (70 ATP), Wawrinka (88 ATP), Hurkacz (18 ATP) și Rublev (7 ATP).

Jannik Sinner, în premieră în semifinalele Wimbledon
Jannik Sinner, în premieră în semifinalele Wimbledon

L-a avut pe Nole în corzi, în 2022

Revenind la duelul Djokovici – Sinner (mâine, ora va fi stabilită ulterior), acesta pornește de la scorul de 2-0 pentru fostul lider ATP. Iată rezultatele precedentelor două partide:

*2022 (Wimbledon, iarbă): 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2 Djokovici

*2021 (Monte Carlo, zgură): 6-4, 6-2 Djokovici

Așadar, anul trecut, Sinner l-a avut în corzi pe Djokovici, chiar la Wimbledon, când cei doi s-au intersectat în sferturi. Așa că, acum, italianul poate fi optimist în privința duelului din semifinale. Meciul a fost prefațat de expertul Eurosport, Mats Wilander (58 de ani).

Era doar o chestiune de timp până când Sinner să ajungă într-o semifinală de Grand Slam. E un jucător grozav pe iarbă. De fapt, e un jucător excelent, în general, dar pe această suprafață poate să fie mai agresiv decât în mod normal și asta îi convine. Va dori să preia inițiativa în punctele cu Djokovici, va căuta să lovească foarte puternic și să nu intre în schimburi foarte lungi. De asemenea, o cheie a meciului va fi serviciul lui Sinner. Și l-a îmbunătățit mult, și poziția la serviciu e diferită față de înainte. A avut 2-0 la seturi contra lui Nole, anul trecut, la Londra, iar între timp cred că s-a îmbunătățit. Așa că are toate motivele să creadă în șansa sa. Dar Novak face lucruri nemaivăzute în tenis, așa că e clar că el va fi favorit. Totuși, experiența de anul trecut cred că îl va ajuta pe italian, care are calitățile necesare pentru a se impune“, a spus suedezul în palmaresul căruia sunt șapte trofee de Grand Slam, la simplu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite