Dinastia Maldini continuă la AC Milan: debut în Serie A pentru tânărul Daniel, fiul lui Paolo şi nepotul lui Cesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maldini

Tricoul lui AC Milan se transmite din tată-n fiu în familia Maldini. Duminică, Daniel Maldini (18 ani) a debutat în Serie A, la 36 de ani de la debutul tatălui său - Paolo Maldini şi la 66 de ani de la debutul bunicului său, Cesare Maldini.

Puţini fotbalişti ajung să se identifice perfect cu un club de fotbal. Sunt doar câţiva al căror nume se confundă cu istoria unui club imens, de talia lui AC Milan. Era în care marile transferuri au sărit dincolo de 200 milioane de dolari, concurând PIB-ul unor ţări deloc mici, este una a mercenariatului în sportul cu balonul rotund în care a trăda culorile pentru a merge la rivali a fost cosmetizat frumos sub termenul de „a fi profesionist“, iar în alte cazuri se aplică strict legile concurenţei şi ale unei pieţe libere, în care tineri vin din spate şi iau locul unor mari fotbalişti, aceştia continuând să îşi joace sportul favorit în alte conjuncturi. În această eră, duminică, Serie A a salutat un moment unic: a treia generaţie de fotbalişti Maldini şi-a început oficial aventura la AC Milan.

19 septembrie 1954. Cesare Maldini debuta la AC Milan în victoria cu 4-0 pentru Rossoneri în faţa Triestinei, club din localitatea sa natală care îl formase şi pentru care evoluase timp de două sezoane. Cesare Maldini se impunea imediat ca titular, la 22 de ani, reuşind să câştige titlul chiar la sezonul de debut la AC Milan. Ulterior, avea să devină căpitanul Milanului, inclusiv la primul succes al formaţiei italiene la nivel european - Cupa Campionilor Europeni, în 1963. În 1966, avea să plece de la AC Milan, pentru un ultim sezon la AC Torino, revenind ulterior, în două rânduri, pe banca tehnică a echipei care îl consacrase.

20 ianuarie 1985. Paolo Maldini este introdus pe teren la pauza unui meci din deplasare, Udinese Calcio - AC Milan. Paolo era un puşti de 16 ani şi jumătate, care nu mai avea să prindă alte minute în acel sezon. Fusese promovat de la echipa U19, iar timp de 25 de sezoane nu avea să îmbrace vreun alt tricou decât cel roşu şi negru. Până la retragere, avea să câştige, printre altele, 7 titluri de campion al Italiei şi 5 Ligi ale Campionilor, încheindu-şi cariera cu 902 apariţii în tricoul milanez şi 33 de goluri înscrise. Undeva, de-a lungul timpului, banderola i se lipise de braţ, primind totodată porecla de "Il Capitano". Până în iunie 2009, când s-a retras la 41 de ani, Maldini a stabilit recordul pentru cele mai multe meciuri jucate în Serie A - 467 - record egalat doar de o altă legendă a Italiei, portarul Gianluigi Buffon. În prezent, Paolo Maldini este director al clubului AC MIlan.

2 februarie 2020. Daniel Maldini intră pe teren în prelungirile partidei AC Milan - Hellas Verona. Tabela încremenise încă din minutul 29 la scorul de 1-1. Milanul lui Pioli jucase din minutul 68 în superioritate numerică, după eliminarea lui Amrabat. Daniel Maldini are 18 ani, 3 luni şi 23 zile. Intră în locul lui Samu Castillejo, un fotbalist spaniol de 25 ani, evaluat în prezent de Transfermarkt la 14 milioane de euro. Este minutul 93, iar Daniel Maldini prinde doar câteva zeci de secunde pe gazon, însă reţelele de socializare o iau razna, viralizând informaţia.

Până când timpul va decide dacă Daniel va performa la nivelul la care au făcut-o Paolo şi Cesare, istoria nu se repetă dintr-un singur motiv: Daniel joacă la centrul terenului, în timp ce tatăl său jucase în apărare, fundaş, la fel ca şi bunicul Cesare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite