Dinamo și UTA se revoltă împotriva suspendării terenului propriu: decizia celor două cluburi

0
Publicat:

Scandal monstru, fix înainte de reluarea campionatului, într-un moment în care Dinamo luptă cu disperare pentru salvarea de la retrogradare! Din păcate pentru „câini“, care în trecut au evitat falimentul datorită eforturilor admirabile ale suporterilor, de această dată, huliganii din galerie au sabotat clubul!

Elias Bucurică, un huligan notoriu, implicat în incidentele care au precedat meciul Dinamo - UTA
Elias Bucurică, un huligan notoriu, implicat în incidentele care au precedat meciul Dinamo - UTA

Concret, în urma incidentelor grave care au întârziat startul meciului Dinamo – UTA (1-0) din ultima etapă a sezonului regulat, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a tăiat în carne vie! Cele două formații implicate în partida de pe 8 martie vor fi nevoite să joace câte patru meciuri acasă, în play-out, cu porțile închise. De asemenea, s-au dat sancțiuni în valoare de 100.000 de lei pentru fiecare club.

Decizia înseamnă că Dinamo va fi privată de susținerea fanilor în partidele cu Petrolul, Poli Iași, Voluntari și UTA. Practic, vorbim despre toate meciurile rămase din play-out de pe teren propriu! Și arădenii vor fi într-o situație identică, doar că, în cazul lor, vorbim despre confruntările cu Botoșani, Hermannstadt, Oțelul și FC U Craiova 1948. În plus, UTA stă mult mai bine în clasament și e departe de grijile retrogradării, comparativ cu Dinamo.

Ambele echipe au depus apel la sancțiunile primite și, foarte probabil, numărul meciurilor cu porțile închise va fi redus la jumătate, atât pentru Dinamo, cât și pentru UTA. Bucureștenii „fierb“ însă și au atacat vehement gonirea suporterilor de pe stadion printr-un comunicat acid.

Hotărârea Comisiei de Disciplină reprezintă o palmă dată fotbalului. Pe lângă sancţiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicţie generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!“, a fost un fragment din comunicatul clubului Dinamo.

Play-off, etapa a 2-a

Vineri

Sepsi – CFR Cluj 20.30

Sâmbătă

Universitatea Craiova – Rapid 21.00

Duminică

Farul – FCSB 21.00

Clasament

1. FCSB 35 de puncte

2. Universitatea Craiova 28p*

3. Rapid 28p*

4. CFR Cluj 27p*

5. Farul Constanța 25p*

6. Sepsi 22p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Play-out, etapa a II-a

Vineri

Voluntari – Hermannstadt 17.30

Sâmbătă

Botoșani – Poli Iași 15.45

Universitatea Cluj – UTA 18.00

Duminică

FC U Craiova – Oțelul 14.00

Luni

Dinamo – Petrolul 20.30

Clasament

1. U Cluj 24 de puncte

2. Hermannstadt 23p

3. UTA 23p

4. Petrolul 21p*

5. Oțelul 20p

6. Poli Iași 17p*

7. FCU Craiova 16p*

8. Dinamo 15p*

9. Voluntari 14p

10. Botoșani 11p

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite