Dinamo Bucureşti trece, în premieră pentru România, de faza grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins joi, la Gumligen, formaţia Wacker Thun, scor 33-29 (14-13), în ultimul meci din grupa D a Ligii Campionilor şi s-a calificat, în premieră pentru o echipă din România, în barajul pentru optimile de finală ale competiţiei.

Pentru Dinamo au marcat Bannour 6 goluri, Alouini 5, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Zulfici 3, Descat 2, Szasz 2, Mousavi 2, Acatrinei 2, Heidaridad 1, Negru 1, iar de la gazde s-a remarcat Lanz 6.

La meciul din Elveţia au asistat şi câteva zeci de fani dinamovişti, care au făcut deplasarea din ţară şi s-au remarcat prin spectacolul din tribune.

În urma rezultatului, Dinamo adună 14 puncte în clasament şi egalează liderul Wisla Plock, care a pierdut cu Riihimaen Cocks (26-27).

Ultimul meci al etapei se va juca sâmbătă, între Ademar Leon (11 puncte) şi Elverum (12), dar rezultatul nu mai afectează calificarea dinamoviştilor, care au avantajul rezultatelor directe cu cele două formaţii.

Anterior, Dinamo Bucureşti a obţinut următoarele rezultate în grupa D: 26-24 şi 28-29 cu Elverum Handball, 28-31 şi 35-30 cu Ademar Leon, 35-34 cu Wacker Thun, 32-31 şi 24-22 cu Riihimaen Cocks, 24-21 şi 28-29 cu Wisla Plock.

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj.

Primele două clasate în grupele C şi D vor juca, încrucişat, în 20 şi 27 februarie 2019, pentru singurele două locuri calificante în optimile de finală.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Meciurile din optimi vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

Deţinătoarea Ligii Campionilor este echipa Montpellier HB.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite