Din rău în mai rău: de ce România are şanse mici să ajungă la EURO prin intermediul Ligii Naţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se va afla în urna a patra valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul European din 2020.

Dacă nu se califică prin intermediul preliminariilor clasice, România ar mai putea avea o şansă datorită Ligii Naţiunilor, însă şanse sunt destul de mici.

Astfel, Grupa C a Ligii Naţiunilor are patru câştigătoare de grupă - Scoţia, Norvegia, Serbia şi Finlanda şi patru naţionale care au terminat pe locul doi - Bulgaria, Israel, Ungaria şi România. 

Dintre echipele care au terminat pe locul doi, România stă cel mai prost, cu şase puncte (golaveraj 3-2), rezultatele cu Lituania nefiind luate în calcul. Ca o paranteză fie spus, dacă România mai înscria un gol cu Muntenegru, le depăşea la golaveraj pe Israel şi Ungaria în clasamentul echipelor clasate pe locul doi. 

Pentru a ajunge la barajul pentru EURO din Liga Naţiunilor e nevoie ca patru echipe din cele şapte clasate în faţa noastră în Grupa C a Ligii Naţiunilor să se califice prin intermediul preliminariilor clasice.

Apoi, România ar juca două meciuri de baraj, semifinale şi finală, partide care au loc într-o singură manşă, pe terenul echipei clasate mai bine, deci tricolorii ar fi oaspeţi în orice condiţii. 

Cu alte cuvinte, e destul de complicat ca tricolorii să ajungă la EURO prin intermediul Ligii Naţiunilor, iar în preliminariile clasice pleacă din urna a patra valorică. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri