Cazul Halep: Mai răbdați puțin, înainte să o sfâșiați pentru dopaj OPINIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizezi în ce mediu toxic trăim în România, unde avem această plăcere bolnavă de a scoate în evidență tot ce e mai rău, de a prezenta scenariile apocaliptice și de a stârni panică și isterie, abia după ce pleci de aici pentru o săptămână, două.

Halep

Și am mai dezvoltat un obicei bolnăvicios: să dăm într-un om căzut, cu plăcerea de a-l sfâșia, pur și simplu, dacă a greșit, dacă a zis o prostie. Nici nu mai contează ce a făcut bun acel om până în acel moment de slăbiciune! Vom șterge totul cu buretele, instantaneu, noi, cei perfecți, care n-am greșit cu nimic, niciodată. Și am făcut numai bine pe pământ!

Astăzi, a explodat știrea cu cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Ca un om care lucrează de peste 20 de ani în presa românească, intuiesc ce va urma:

*O armată de oameni care n-au nici cea mai mică idee despre sport, performanțe sportive, dopaj, etc. o vor călca pe cap pe Simona, cu o mare, mare satisfacție!

*Despre cazul de dopaj al Simonei Halep își vor da cu părerea o grămadă de oameni fără nicio legătură cu tenisul, cu sportul și cu medicina sportivă.

*Vor apărea tot felul de verdicte din partea unor oameni care nu vor fi deranjați, în niciun moment, de faptul că nu știu toate amănuntele acestui subiect.

*Foarte mulți oameni vor desființa tot ce a făcut Halep în tenis, punând toate reușitele ei pe seama dopajului.

De fapt, nici nu trebuie să ai ani de presă în spate ca să intuiești că vom vedea acest „film“, în următoarele zile. E suficient să ne aducem aminte de subiectul expulzării lui Djokovici din Australia. Cu cât patos a fost dezbătut acest subiect în România! Și ce comentarii au curs despre sârb, făcut „țărănoi“, „prost“, „gunoi“ și așa mai departe – astea au fost apelativele elegante, care pot fi reproduse aici – de către niște oameni care n-au realizat nici măcar 0,1% din ce a făcut Djokovici. Atât sportiv, cât și umanitar. Nu! În viziunea acestor oameni, antivaccinistul Djokovici ar fi trebuit să fie executat, decapitat eventual, într-o piață publică.

Mi-ar plăcea să nu se întâmple același lucru cu Simona Halep. Sau măcar să așteptăm puțin, să adunăm mai multe informații, date despre cazul ei, înainte să o călcăm în picioare cu mare satisfacție.

Și atenție: n-am fost niciodată un fan înfocat al Simonei, n-am rupt cămașa de pe mine la meciurile și la victoriile ei și cred că, indiferent de cum se va încheia acest caz, are și ea o parte de vină pentru că o substanță interzisă a ajuns în organismul ei.

Chiar și așa însă, cred, cu tărie, că Simona Halep trebuie respectată, inclusiv acum, pentru toate performanțele ei sportive și pentru munca ei titanică din spatele unei cariere formidabile.

Și un ultim pronostic: o vom vedea pe Simona Halep pe terenul de tenis, în doar câteva luni. Pentru că, în tenis, suspendările dictate după cazurile de dopaj au fost, de cele mai multe ori, de foarte scurtă durată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite