De pe locul 19, Simona Halep porneşte cu şansa a doua la câştigarea Roland Garros-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Pe drumuri, la concursuri, Simona Halep a revenit în România pentru odihnă, va avea nevoie la Roland Garros, turneul de Grand Slam care va începe pe 22 mai, competiţie unde este cotată cu a doua şansă

Toată lumea pariază pe Simona Halep! Tenismena din România este cotată cu şansa a doua la câştigarea Roland Garros-ului din acest an (22 mai - 5 iunie), după liderul clasamentului mondial Iga Swiatek.

Faptul că Halep a câştigat acest turneu în 2018 şi că a mai fost prezentă în alte două finale, în 2014 şi 2017, contează mai mult pentru pasionaţii de tenis decât faptul că tricolora se chinuie să revină la acelaşi nivel de dinainte de accidentarea din sezonul trecut, decât faptul că acum ocupă locul 19 în lume sau că în ultimele două turnee pe zgură, cele de la Madrid sau Roma, nu a reuşit parcursuri convingătoare. „Dacă nu are probleme de sănătate, e o pretendentă reală la titlu. Este din ce în ce mai bună şi pare că atinge vârful de formă pe zgură chiar la momentul potrivit”, au apreciat specialiştii în tenis.

Ajunsă pe poziţia a 19-a în clasamentul mondial, Simona Halep a revenit în România după înfrângerea din turul doi de la Roma şi speră să se încarce cu energie pozitivă pentru a 12-a prezenţă a ei la Roland Garros, turneul de Mare Şlem dotat cu premii totale în valoare de 43,6 milioane de euro. În acest an, premiile au crescut cu 6%, câştigătorii urmând să primească 2.200.000 de euro, iar finaliştii – 1.100.000 de euro. „Este foarte bine acasă, înainte de a fi din nou pe drumuri”, a spus Halep. „Odihnă plăcută, să revii cu multă energie!”, i-a transmis antrenorul Patrick Mouratoglou.

Halep a acuzat dureri la glezna dreaptă în meciul cu Danielle Collins, americanca de pe locul 9 WTA care a eliminat-o la Roma (6-7, 3-6), dar se pare că durerea nu s-a agravat. Comentând posibilitatea ca fostul lider mondial să revină în elita tenisului, miliardarul Ion Ţiriac a declarat că aceasta trebuie să aibă parte de o recuperare aşa cum a avut-o Cristina Neagu. „Dacă într-adevăr face acele şase ore pe zi şi îşi face rectificările, exact cum a făcut Neagu, atunci când a trebuit să facă refacerea, totul este posibil. Am văzut patru jocuri ale ei, amestecate cu de toate, cu mingi frumoase, dar şi cu nişte greşeli destul de rudimentare”, a spus fostul jucător de tenis.

Listă favoriţi Roland Garros

Feminin Masculin

Iga Swiatek / Rafael Nadal

Simona Halep / Carlos Alcaraz

Barbora Krejcikova / Novak Djokovici

Paula Badosa / Stefanos Tsitsipas

Aryna Sabalenka / Alexander Zverev

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite