David Popovici, victima suspiciunilor de dopaj: Antrenorul românului, dezvăluiri în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lume bolnavă, era oarecum de așteptat ca, după scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 10 WTA), niște indivizi să facă refeiri și la un alt sportiv român, David Popovici. Asta deși înotătorul de la CS Dinamo n-a făcut nimic pentru a fi suspectat de dopaj.

David Popovici e cel mai bun înotător român, la ora actuală. FOTO: Arhiva Adevărul
David Popovici e cel mai bun înotător român, la ora actuală. FOTO: Arhiva Adevărul

Ce-i drept, David e un atlet fenomenal, cu rezultate formidabile obținute chiar înainte de majorat! Tocmai de aceea însă, el a fost controlat, în permanență. Așa cum se întâmplă mai ales cu sportivi de nivelul său, capabili să stabilească noi recorduri mondiale. Invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke“, antrenorul lui David, Adrian Rădulescu, a fost întrebat despre acest subiect delicat al dopajului, potrivit Eurosport.

Hawke png

De altfel, moderatorul podcastului, Brett Hawke, un mare fan al românului, a și mărturisit că, atunci când a văzut primele rezultate obținute de David, s-a gândit că acesta n-are cum să fie atât de bun, la o vârstă fragedă decât dacă ar folosi substanțe interzise: „A scos timpul de 47.3 la 16 ani (n.r. – la 100 de metri liber). Gândul meu era: <<Copilul acesta se dopează, n-are cum să înoate atât de repede>>“.

Adrian Rădulescu, care lucrează cu David Popovici de când acesta avea doar 9 ani, a recunoscut că mulți s-au gândit că elevul său se dopează, când au văzut rezultatele acestuia, mai ales la juniori.

Adrian Rădulescu, alături de David Popovici. FOTO: Facebook
Adrian Rădulescu, alături de David Popovici. FOTO: Facebook

Ce a spus Adrian Rădulescu?

*Eu ştiu procesul. Nu e prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: <<Oh, el ia marfa aia bună>>. E o situație despre care am discutat cu el. Poate că cei mici n-au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi ajunge și la copii. 

*David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când auzi astfel de lucruri de la copii care au 13 ani și ei chiar cred că e adevărat așa ceva, atunci e foarte trist.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite