Dani Coman, la CFR!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii echipei campioane încep în forţă campania de transferuri pentru Liga Campionilor. Primul pe listă este portarul naţionalei. Clujenii sunt foarte aproape să-l păstreze la echipă şi pe De Zerbi. Dani Coman, portarul naţionalei şi al celor de la FC Braşov, aflat la recuperare în Turcia, şi oficialii clujeni sunt foarte aproape de a „bate palma“ şi a parafa transferul.

Cu titlul deja acontat, CFR Cluj a şi început pregătirea pentru sezonul viitor. De aceea, antrenorul Andrea Mandorlini a făcut o analiză la sânge a actualului lot. Prima concluzie? Postul de portar a fost unul deficitar la CFR.

Niciunul dintre Nuno Claro, Boris Peskovici sau Edi Stăncioiu nu a oferit echipei siguranţa de care avea nevoie, aşa că tehnicianul le-a cerut şefilor de urgenţă un alt goalkeaper.

Aceştia s-au orientat rapid către Dani Coman. Plecarea sa de sub Tâmpa este posibilă în orice moment datorită unei clauze existente în contractul său cu braşovenii, deşi înţelegerea este valabilă pentru încă trei ani.

Coman, acum la Istanbul, acolo unde face recuperare după operaţia suferită la genunchiul piciorului drept, poate semna cu campionii de la CFR Cluj săptămâna viitoare, atunci când va reveni din Turcia. Fotbalistul a mai fost dorit în Gruia şi în urmă cu trei sezoane.

Atunci, portarul evolua la Rapid şi, potrivit antrenorului care pregătea CFR-ul în 2007, Ioan Andone, a fost oferit ardelenilor, dar lucrurile s-au împotmolit când s-a ajuns la bani. În cele din urmă transferul nu s-a mai materializat, dar conducătorii clujenilor nu au renunţat niciodată la ideea de a-l avea la echipă.

Dani Coman are la Braşov un salariu de 250.000 de euro, iar la CFR ar putea încasa cu 100.000 de euro mai mult, plus 150.000 de euro la semnătură.

A avut multe probleme

În cariera sa, Dani Coman a avut foarte multe probleme medicale, suferind şi câteva operaţii. Cele mai grave accidentări ale portarului au fost:

Umărul drept dislocat
Fisură la rinichi
Fisură la şold
Leziune la ligamentul genunchiului drept
Trei degete fracturate la mâna dreaptă
Ruptură la inghinali
Fractură la degetul mare al mâinii stângi
Operaţie la menisc
Entorsă la glezna dreaptă

De Zerbi, încă un sezon la Cluj

Oficialii CFR-ului i-au convins pe omologii lor de la Napoli în privinţa unui nou împrumut al mijlocaşului Roberto de Zerbi.

Fotbalistul, care avea un salariu de 700.000 de euro, s-a înţeles cu oficialii italienilor, cei care-l şi plăteau, şi va renunţa la jumătate din sumă. Mijlocaşul va semna la finalul lunii mai un nou contract cu echipa din Gruia şi va încasa  350.000 de euro anual.

De Zerbi şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a rămâne în România, mărturisind chiar că intenţionează să-şi aducă şi familia la Cluj.

Italianul vrea să continue la CFR şi pentru că s-a săturat să tot schimbe oraşele, în funcţie de echipa la care joacă. „Soţia şi cele două fiice ale mele vor veni aici dacă voi reuşi să găsesc o şcoală bună. Pe cea mai mare am mutat-o până acum în şase oraşe, sper să nu o mai plimb mult", a spus Roberto de Zerbi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite