Cupa Angliei, primul trofeu pentru Arsenal, după nouă ani. A învins-o cu 3-2 pe Hull, în prelungiri, deşi în minutul 8 era condusă cu 2-0!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wilshere (stânga) şi Giroud se bucură după câştigarea Cupei Angliei de către Arsenal. FOTO: Getty Images
Wilshere (stânga) şi Giroud se bucură după câştigarea Cupei Angliei de către Arsenal. FOTO: Getty Images

Meci superb pe „Wembley", în ultimul act al Cupei Angliei, între Hull City, o echipă care a încheiat sezonul pe locul 16, în prima ligă, la patru puncte de retrogradare, şi Arsenal, una dintre grupările de top din Insulă, dar care n-a mai ridicat de nouă ani un trofeu! „Tigrii“ au avut un start excelent de meci, dar au pierdut în prelungiri.

În 110 ani de istorie, Hull n-a reuşit nicio performanţă notabilă. 

O putea face însă sâmbătă, pe „Wembley“, după un debut incredibil de meci, în care îngenunchiat-o de două ori pe Arsenal în primele opt minute. „Tigrii“ au marcat de două ori, după faze fixe, prin reuşitele fundaşilor James Chester şi Curtis Davies, iar oficialii lui Arsenal se gândeau că s-au grăbit cu programarea unei parade prin Londra, pentru afişarea trofeului pe care-l vedeau ca şi câştigat. 

Doar că o altă fază fixă, o lovitură liberă a lui Cazorla (17), a readus-o pe

Arsenal

image

în joc, iar

Koscielny

image

a reuşit să împingă meciul în prelungiri, cu golul egalizator (71). Unde Ramsey (109) a marcat pentru 3-2 şi pentru primul trofeu al „tunarilor" după nouă ani!

Este a 11-a Cupă a Angliei pentru Arsenal, care devine cea mai titrată în această competiţie, la egalitate cu

Manchester United

image

. Hull rămâne cu consolarea că va evolua sezonul următor în Liga Europa. 

3283 de zile (9 ani) au trecut, potrivit „Daily Mail“, între ultimele două trofee ale lui Arsenal, Cupa Angliei din 2005 şi cea din 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite