Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. La 14 ani vorbea cu părinţii din SUA, de la un telefon cu fise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Horia Tecău şi Julien Rojer s-au impus la Turneul Campionilor
Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Horia Tecău şi Julien Rojer s-au impus la Turneul Campionilor

Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Sportivul român şi Jean Julien Rojer ocupă locul unu în clasamentul echipelor de dublu şi vor rămâne pe această poziţie cel puţin până la primele turnee din sezonul viitor.

Horia Tecău este din Constanţa, la fel ca Andrei Pavel sau Simona Halep, dar s-a născut la Braşov. Mama sa, Dorinela, e originară din oraşul de munte, iar tatăl său Romeo e de la mare, de la Constanţa.

Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Familia


Într-un articol apărut în Revista OK, Horia Tecău a vorbit despre familia sa. „Tata a fost jucător de baschet profesionist şi de la el am moştenit o parte din calităţile atletice. După ce s-a retras, a urmat o carieră în cadrul Ministerului de Interne. Mama a lucrat la biroul de protecţie a muncii al companiei de electricitate din Constanţa. Ea nu a cochetat cu sportul, dar se asigura că aveam mereu lecţile făcute şi nu rămâneam în urmă cu şcoala, din cauza antrenamentelor“, îşi aminteşte, pentru revista OK!, Horia. Pluralul la care vorbeşte Horia îl include şi pe fratele lui, Andrei, cu un an şi 8 luni mai mare decât el, care-i seamănă leit şi care este angajat, în prezent, la Camera de Comerţ.

Alături de tată şi de frate


 

image

Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Copilărie şi prima iubire

„Îmi amintesc de plimbările făcute în portul Tomis şi în staţiunea Mamaia. Aveam un grup foarte apropiat de colegi de clasă şi eram nedespărţiţi, ne jucam tot felul de jocuri, mergeam la film şi în Satul de vacanţă. Constanţa va rămâne mereu locul meu de suflet… Exceptând tradiţionalele bătăi cu fratele meu, cred că am fost un copil cuminte şi foarte activ. Aş fi făcut orice ca să-mi petrec tot timpul liber afară!“, mărturiseşte sportivul. Prima iubire? “Aveam 14 ani şi ea juca tenis. Ne vedeam pe ascuns şi ne ţineam de mână…“
 

Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. Bursa în America

La 14 ani, Horia a plecat cu o bursă în America, la academia lui Nick Bollettieri. “Mi-a fost greu, dar ştiam că asta vreau să fac. Când am ajuns la academia lui Nick Bollettieri, din Florida, mă simţeam ca un copil la Disneyland. Eram fascinat de metodele de pregătire şi de condiţiile pe care le aveau. Într-un fel, era o oportunitate imensă pentru mine, ştiam că mi se oferă cele mai bune condiţii să devin jucător şi atunci eram împăcat cu gândul depărtării de casă.Veneam destul de rar în ţară şi, pe vremea aceea, nu aveam metodele curente de comunicare (Skype, Messenger etc). Singurul mijloc de comunicare era un telefon cu fise, de la care sunam acasă de 2-3 ori pe săptămână. Primul cec pe care l-am încasat a fost unul de 117 dolari. Cu aceşti bani nu puteam nici să-mi acopăr chetuielile din acea săptămână, dar a fost momentul în care am realizat că am intrat în circuitul profesionist“.
În 2007, pe vremea când avea 22 de ani, a decis să se concetreze mai mult pe proba de dublu, timp în care i-a avut ca parteneri pe Marcus Daniell, Robert Lindstedt, Max Mârnîi şi Julien Rojer. Alături de Lindstedt a pierdut trei finale la Wimbledon, dar anul acesta a reuşit în sfârşit să se impună pe iarba londoneză, dar cu Julien Rojer. 
 

Cum a evoluat cariera lui Horia Tecău. A fost cuplat cu Andreea Raicu

„Îmi place să fiu discret cu viaţa mea personală. Tot ce fac este public, aşa că-mi place ca măcar viaţa personală să rămână pentru mine”, spune Horia Tecău. Singurul lucru despre care se ştie cu sgiruanţă este că a avut o relaţie cu Andreea Raicu şi a mai fost prins de paparazzi în compania câtorva fotomodele.

Horia Tecău este în prezent manageriat de fostul jucător dinamovist Vlăduţ Munteanu

Tecau
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite