Cristina Neagu trăiește o dramă sportivă: Dezvăluirea selecționerului Florentin Pera

0
Publicat:

După un antrenament cu publicul cu Chile (44-19) și un succes neașteptat de clar cu Serbia (37-28), naționala României întâlnește, marți (ora 21.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1), una dintre gazdele Mondialului. Partida ne va arată dacă am învățat handbalul de nivel înalt fără Neagu (35 de ani).

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Până să vedem cum se va descurca România în continuarea Mondialului, e îmbucurător faptul că, deocamdată cel puțin, n-am simțit lipsa Cristinei. Accidentată de mai multe săptămâni, aceasta se află cu naționala, la Herning, dar nu se știe când va putea juca. Într-o primă fază, s-a speculat că Neagu va intra, odată cu partidele din Grupa Principală. Acum, într-o declarație oferită pentru Fanatik, selecționerul Florentin Pera a spus că acest lucru nu e bătut în cuie.

Încercăm prin toate metodele posibile să o recuperăm pe Cristina Neagu. În momentul de faţă, e incertă, n-a făcut niciun antrenament cu echipa, doar partea pregătitoare (n.r. – pentru menținerea condiției fizice). Ieri (n.r. – duminică) a aruncat pentru prima dată la poartă după trei săptămâni. O să vedem zilele următoare. Un lucru e cert: noi, toţi cei care suntem aici, ne dorim să o avem în teren. Până când va fi aptă, noi trebuie să fim concentraţi pe echipa pe care o avem în acest moment, să consolidăm relaţiile de joc, să ne îmbunătăţim jocul de la meci la meci şi să continuăm pe aceeaşi linie ca în meciul cu Serbia. E foarte important, eu sunt mulţumit de aceste jucătoare şi am încredere că putem obţine rezultate pozitive“, a declarat Pera, în dialog cu Marian Popovici, trimisul Fanatik la Herning.

Cupa Mondială 2023, Danemarca / Norvegia / Suedia

Grupa E, marți

Serbia – Chile 19.00

Danemarca – România 21.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Clasament

1. Danemarca 2 2 0 0 71-32 4

2. România 2 2 0 0 81-47 4

3. Serbia 2 0 0 2 49-62 0

4. Chile 2 0 0 2 30-90 0

Primele trei clasate avansează în Grupele Principale.

Cum arată acum componența Grupei Principale III

1. Danemarca 2p

2. România 2p

3. Germania 2p

4. Polonia 2p

5. Serbia 0p

6. Japonia 0p

Aici, România va juca, pe rând, pe 7 decembrie, 9 decembrie și 11 decembrie. Fetele pregătite de Florentin Pera vor întâlni Germania, Polonia și Japonia, ordinea partidelor urmând a fi stabilită, ulterior. Primele două clasate vor avansa în sferturile Mondialului.

Lotul României

Portari: Ciucă (Rapid), Dumanska (Bistrița), Hosu (Rm Vâlcea)

Extreme stânga: Dincă (Bistrița), Dindiligan (CSM)

Interi stânga: Bazaliu (Bistrița), Neagu (CSM), Pașcan (Craiova), Lixăndroiu (Slatina)

Centri: Buceschi (Rapid), Laslo (Bistrița), Popa (Brăila)

Interi dreapta: Bucur (Buzău), Gogîrlă (Rm Vâlcea)

Extreme dreapta: Badea (Rapid), Seraficeanu (Bistrița)

Pivoți: Balog (Brăila), Ostase (Rapid), Pintea (CSM)

Selecționer: Florentin Pera

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite