Cristiano Ronaldo, fake news grosolan: Cum se rostogolește o minciună cu ajutorul internetului VIDEO

0
Publicat:

Liga Campionilor Asiei a programat, luni, un meci pe muchie de cuțit, la Riad. Al-Nassr, cu Cristiano Ronaldo și Sadio Mane în primul „11“, a primit vizita iranienilor de la Persepolis Teheran. Oaspeții aveau nevoie să nu piardă, ca să-și păstreze șansele de calificare, în optimi, în condițiile în care, pe lângă câștigătoarele celor zece grupe, în prima fază eliminatorie vor avansa și șase dintre cele mai bune echipe de pe locurile doi.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Revenind la Al-Nassr – Persepolis, în debutul meciului a fost o fază controversată în careu, cu Cristiano Ronaldo (38 de ani) în prim-plan. Portughezul a căzut după o intrare a unui adversar, iar centralul Ma Ning (China) a arătat spre punctul cu var. De aici, au urmat niște scene care au dat naștere la un fake-news rostogolit repede în presa românească și cea internațională.

După ce arbitrul chinez a acordat penalty pentru Al-Nassr, Cristiano Ronaldo i-a făcut semn că nu se impune această decizie. Iar titlurile din presă au fost așa: „Ronaldo, fair-play! A refuzat un penalty acordat de arbitru“. În realitate, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel!

În ciuda gestului făcut de Ronaldo care, într-adevăr, a spus că nu se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă, chinezul Ma Ning și-a văzut de treabă. Și s-a dus pe marginea terenului, chemat de colegii săi din camera VAR, pentru a revedea faza suspectă de penalty. Abia după ce a văzut reluările pe monitorul de pe marginea terenului, Ma Ning s-a întors pe gazon și a făcut semn că penalty-ul a fost anulat. Nu la indicațiile lui Cristiano Ronaldo, ci după analiza VAR!

Bineînțeles, acest amănunt n-a mai contat, iar o minciună mediatică s-a viralizat cu viteza luminii, ajungând și în presa noastră. Al-Nassr - Persepolis s-a încheiat cu o remiză albă, scor 0-0.

VEZI FAZA CU PENALTY-UL ANULAT LA MECIUL AL-NASSR - PERSEPOLIS

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite