Cosmin Radu: ”România nu este o țară de poloiști, însă naționala are valoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naționala de polo s-a întors acasă * Foto: Marian Burlacu
Naționala de polo s-a întors acasă * Foto: Marian Burlacu

Căpitan al naționalei de polo, singura reprezentantă a sporturilor de echipă de la noi care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, Cosmin Radu speră ca rezultatele obținute să fie apreciate de compatrioți și ca sportul pe care îl practică să se bucure de un sprijin mai mare și de respect la noi.

Rupți de somn - au călătorit 22 de ore de la Edmonton (Canada) -, componenții echipei de polo a României, calificată la Jocurile Olimpice după o așteptare de 16 ani, au revenit acasă. Ei au fost întâmpinați cu flori de Doina Melinte, președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Otilia Bădescu și Alexandru Epuran, reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Căpitan al naționalei, Cosmin Radu a fost primul dintre jucători care a răspuns întrebărilor ziariștilor: ”Au fost patru ani de pregătire, la capătul cărora am obţinut o calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Nu am dorit să mai repetăm greşelile de la Oradea, din 2008, când am ratat calificarea la Olimpiada de la Beijing. Pot să spun că acum am arătat ca o adevărată echipă. Ne bucurăm că după 16 ani obţinem din nou o calificare la turneul olimpic, dar să nu uităm că între timp au mai fost participări la competiţii mondiale şi europene”, a declarat Cosmin Radu, care va pleca mâine în Croația. ”Eu nu am vacanță și cred că nici majoritatea colegilor mei nu pot vorbi despre așa ceva. Suntem prinși toți în campionatele la care participăm”.

Cosmin Radu a subliniat meritele antrenorului Kovacs Istvan despre care a spus că a schimbat mentalitatea grupului de la sosirea sa. De asemenea, căpitanul naționalei a recunoscut că ”România nu este o țară de poloiști, altfel am fi fost campioni olimpici”, însă acest sport ar merita mai mult sprijin și o atenție mai mare. ”Sper ca acum sportul nostru să fie mai popularizat, pentru că avem valoare. Am mai fost la campionate europene şi mondiale", a adăugat Radu.

Întrebat fiind de recompensa financiară a răspuns: ”Aceasta nu este problema noastră, ci a Federației”. De asemenea, Cosmin Radu le-a urat succes handbalistelor, care în luna mai vor participa la turneul de calificare la Jocurile Olimpice, în orașul francez Lyon. ”Eu le doresc să fie alături de noi, la Londra. Ar fi frumos să se întâmple așa”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite