Coronavirusul ne scapă de un gest golănesc, care va fi pedepsit de acum încolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La asemenea imagini nu vom mai asista, pe viitor, în timpul meciurilor de fotbal
La asemenea imagini nu vom mai asista, pe viitor, în timpul meciurilor de fotbal

Pandemia ne-a dat vieţile peste cap, însă are şi părţi bune, mai ales în privinţa celor care încalcă, periodic, codul bunelor maniere.

Boala COVID-19 creează o nouă realitate în care, cel puţin pentru o perioadă de 2 ani, va trebui să renunţăm la anumite lucruri cu care eram obişnuiţi până acum. 

Dacă dispariţia unor evenimente majore cu public e o veste tristă, şi nu singura în această perioadă, în schimb, vor fi şi schimbări benefice în următorii ani. Spre exemplu, purtarea măştilor în spaţiile închise va reduce nu doar riscul răspândirii coronavirusului, ci va fi un lucru bun şi când va reveni sezonul rece şi numărul cazurilor de răceală va creşte.

În ceea ce priveşte sportul de performanţă, măsurile implementate pentru combaterea coronavirusului vor elimina şi un gest golănesc, foarte des întâlnit pe terenurile de fotbal. Vorbim despre scuipat, care era practicat atât de jucători, cât şi de antrenori. Potrivit Michel D'Hooghe, şeful Comitetului Medical din cadrul FIFA, odată cu reluarea meciurilor, acest gest va fi sancţionat de brigăzile de arbitri.

Concret, cine va scuipa va primi un cartonaş galben. După cum se ştie, un jucător sau antrenor care ia două „galbene“ din varii motive, va fi eliminat de pe teren. 

O altă idee pe care forurile fotbalistice o iau în calcul pentru următoarea perioadă e mărirea numărului de schimbări permise de regulament. Astfel, având în vedere că multe campionate vor programa meciuri la foc automat, pentru a-şi termina întrecerile în termenul impus de UEFA, jucătorii vor fi extrem de solicitaţi. Drept urmare, e posibil ca numărul schimbărilor permise de-a lungul celor 90 de minute să crească de la trei la cinci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite