Corespondenţă din Melbourne - De ce disputa dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova se anunţă acum mai încinsă ca oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pliskova

Simona Halep şi-a egalat deja cea mai bună performanţă la Australian Open, unde a ajuns în sferturi, la fel ca în 2014 şi 2015.

Chinuită de accidentarea care parcă a făcut-o mai puternică, Simona a călcat apăsat în elita celor mai bune opt jucătoare de la Melbourne. După meciul epuizant cu Lauren Davis, a urmat unul mult mai lejer cu Naomi Osaka, care i-a dat Simonei răgazul de a-şi reface forţele în perspectiva următoarei partide. 

Liderul WTA este jucătoarea care a stat cel mai mult pe teren la acest Gran Slam, petrecând şapte ore şi 59 de minute în joc. Cu mult peste celelalte combatante. Tocmai de aceea, Simona face antrenamente uşoare, încercând doar să-şi menţină tonusul muscular.

Pentru Halep urmează un nou duel cu cehoaica Karolina Pliskova, victima ei preferată dintre jucătoarele de top. Ea a învins-o pe Pliskova de cinci ori, din şase întâlniri, având cel mai bun bilanţ în faţa acesteia dintre jucătoarele de Top 10 WTA pe care le-a întâlnit.

Pliskova e regina aşilor

image

 Karolina Pliskova la antrenamentul de azi FOTO Iulian Anghel (Melbourne)

În virtutea acestui bilanţ, Simona pleacă din pole-position, dar Pliskova are un Australian Open 2018 extrem de solid. Ea a ajuns în sferturi fără a se întrebuinţa prea mult. Doar în optimi a avut nevoie de set decisiv, împotriva conaţionalei ei Barbora Strycova, pe care a bătut-o cu 6-7, 6-3, 6-2."Primul set m-a stors de energie, dar am încercat să mă calmez şi să încerc să joc cât mai bine. Mi-am asumat multe riscuri, am fost mult mai agresivă şi mi-am impus jocul", a spus ea la finalul meciului. În rest, Karolina a trecut la pas de Roig Cepede (Paraguay) 6-3, 6-4, Beatriz Haddad Maia (Brazilia) 6-1, 6-1 şi Lucie Safarova (Cehia) 7-6, 6-5. Ce a funcţionat bine în jocul ei? În primul rând serviciul. Pliskova a servit 27 de aşi, arâtând o consistenţă remarcabilă la acest capitol. Pliskova  a încheiat anul 2017 pe locul 2 în topul jucătoarelor care au servit cei mai mulţi aşi, 452 la număr (pe locul 1 a fost Julia Goerges). Apoi, cehoaica a returnat foarte bine, în stilul ei caracteristic, lovind plat şi tare.

Duel pentru primul Grand Slam

image

Simona Halep la antrenamentul de azi FOTO Iulian Anghel (Melbourne) 

Conform specialiştilor WTA, meciul Halep - Pliskova se anunţă acum cu o miză suplimentară, deoarece, consideră ei, ambele au o şansă reală de a câştiga turneul, chiar dacă, personal cred că nici Kerber, nici Madison Keys, dintre care se va alege adversara din semifinale, nu sunt jucătoare de neglijat. Aş spune chiar că din contră, pentru că ambele au jucat foarte bine la Melbourne. Conform celor de la WTA, pentru Halep şi Pliskova ar conta mai mult faptul că niciuna dintre ele nu are în palmares vreun Grand Slam. Ele fac parte din categoria jucătoarelor care au fost numărul 1 mondial fără a cuceri un trofeu major, categorie în care se mai înscrie Woznicki, dintre jucătoarele active, dar şi Dinara Safina sau Jelena Jankovici, dintre cele care s-au lăsat. Cel mai bun rezultat al Pliskovei la un Grand Slam este finala pierdută în 2016 la US Open. Ea a mai bifat o semifinală la Roland Garros, în 2017, şi se află la al doilea sfert d efinală consecutiv la Australian Open. Pliskova are însă amintiri frumoase de la Melbourne, deoarece în 2010 a câştigat turneul de juniori de la Melbourne. Indiferent de ce se va întâmpla în meciul cu Simona Halep, Pliskova va reveni în Top 5 WTA după Australian Open. Ea are însă chiar şansa de a deveni lider mondial, poziţie pe care a mai deţinut-o timp de opt săptămâni.

Halep se retrage de la primul turneu după Australian Open: Câte puncte va pierde Simona din cauza acestei decizii

Vezi AICI la ce oră va începe meciul dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova

Adevărul la Australian Open 2018 - Proiect susţinut de Aqua Carpatica

Simona HALEP

image

Data naşterii: 27 septembrie 1991

Rezidenţă: Constanţa

Înălţime: 1,68 m

Titluri WTA: 16 

Victorii: 409

Înfrîngeri: 186

Câştiguri din tenis: 20.912.291 USD

Karolina PLISKOVA (Cehia)

image

Data naşterii: 21 martie 1992

Rezidenţă: Monte Carlo

Înălţime: 1,86 m

Titluri WTA: 9 

Victorii: 428

Înfrângeri: 250

Câştiguri din tenis: 10.888.591 USD

Datele sunt publicate înainte de a începe Australian Open

Dueluri Halep vs Pliskova

2017 (French Open): Victorie Halep 6-4, 3-6, 6-3

2016 (Montreal): Victorie Halep 6-3, 6-3

2016 (Fed Cup): Victorie Pliskova 6-7, 6-4, 6-2

2016 (Sydney): Victorie Halep 6-4, 7-5

2015 (Indian Wells): Victorie Halep 6-4, 6-4

2015 (Dubai): Victorie Halep 6-4, 7-6

Halep a câştigat un trofeu WTA după o finală pe care a jucat-o cu Pliskova, în 2015, la Dubai.

Pe lângă cele şase meciuri de mai sus care figurează în statisticile oficiale WTA, Halep şi Pliskova au jucat şi un al 7-lea meci, la 24 decembrie 2017, în demonstrativul de la Hua Hin (Thailanda). Şi atunci românca s-a impus cu 6-2, 6-3.

Te-ar putea interesa şi:

 

Tatăl lui Halep a povestit prin ce trece fiica sa: „E ca un soldat în Vietnam!“. Dezvăluiri despre visul Simonei

Halep are mai mult decât un simplu antrenor: CTP, detalii despre relaţia afectivă care există între Simona şi Cahill

Pliskova i-a pus gând rău lui Halep: A răspuns într-o singură frază la întrebarea despre meciul din sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite