Conference League: adversarele formațiilor românești, pași greșiți. Toate rezultatele din „optimi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lazio, Anderlecht și Sivasspor s-au împiedicat în prima manşă a optimilor de finală ale Europa Conference League la fotbal.

După ce a trecut de CFR Cluj, Ciro Immobile a fost învins de Alkmaar. Foto EPA EFE
După ce a trecut de CFR Cluj, Ciro Immobile a fost învins de Alkmaar. Foto EPA EFE

Lazio, care a trecut în play-off de CFR Cluj, a fost învinsă de echipa olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-1, chiar pe Stadio Olimpico din Roma, marţi seara, în prima manşă a optimilor de finală ale Europa Conference League la fotbal.

Italienii au deschis scorul prin Pedro Rodriguez (18), dar AZ a egalat în finalul primei reprize prin grecul Vangelis Pavlidis (45), iar Milos Kerkez (62) a reuşit golul victoriei după pauză. Echipa antrenată de Maurizio Sarri a avut o bară, prin Sergej Milinkovic-Savic.

ACF Fiorentina a învins-o la limită pe Sivasspor, cu 1-0, prin golul cehului Antonin Barak (70). Fosta adversară a echipei CFR Cluj, în grupe, a încheiat meciul în zece oameni, ivorianul Max Gradel fiind eliminat în minutele adiţionale (90+4).

Anderlecht, egal cu Villarreal

Trei meciuri s-au încheiat la egalitate. FC Basel a remizat cu Slovan Bratislava, 2-2. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în faza grupelor, Slovan câştigând cu 2-0 în Elveţia, în timp ce meciul de la Bratislava s-a încheiat nedecis, 3-3.

Anderlecht şi Villarreal nu s-au putut departaja, 1-1, Manu Trigueros (28) marcând pentru ''Submarinul galben'', în timp ce Anders Dreyer (57) a punctat pentru ''Mauves''. În meciul KAA Gent - Istanbul Başakşehir scorul a fost, de asemenea, 1-1.

West Ham, victorioasă

Doar West Ham United, care a câștigat lejer grupa din care a făcut parte FCSB, a avut o evoluție pe măsură. Britanicii sunt favoriți la calificarea în sferturile de finală ale Europa Conference League, după ce au trecut de ciprioții de la AEK Larnaca cu scorul de 2-0, în deplasare, în prima manşă a optimilor de finală. Michail Antonio a marcat ambele goluri ale ''ciocănarilor'' (36, 45+2).

OGC Nice a obţinut şi ea o victorie în deplasare, 1-0 cu Sheriff Tiraspol, la Chişinău. Diferenţa a fost făcută de golul lui Ayoub Amraoui (45+3), dar fiecare echipă a avut câte o bară, campioana Moldovei prin Zohouri, iar formaţia de pe Coasta de Azur prin brazilianul Dante.

Rezultatele din prima manşă a optimilor de finală

Lazio Roma - AZ Alkmaar 1-2

Au marcat: Pedro Rodriguez 18, respectiv Vangelis Pavlidis 45, Milos Kerkez 62.

AEK Larnaca - West Ham United 0-2

A marcat: Michail Antonio 36, 45+2.

RSC Anderlecht Bruxelles - Villarreal 1-1

Au marcat: Anders Dreyer 57, respectiv Manu Trigueros 28.

FC Sheriff Tiraspol - OGC Nice 0-1

A marcat: Ayoub Amraoui 45+3.

FC Basel - Slovan Bratislava 2-2

Au marcat: Zeki Amdouni 6, Andi Zeqiri 40, respectiv Jurij Medvedev 17, Abdul Malik Abubakari 71.

ACF Fiorentina - Sivasspor 1-0

A marcat: Antonin Barak 70.

Cartonaş roşu: Max Gradel (Sivasspor) 90+4.

KAA Gent - Istanbul Başakşehir 1-1

Au marcat: Gift Orban 35, respectiv Stefano Okaka 16.

Lech Poznan - Djurgaardens IF 2-0

Au marcat: Antonio Milic 39, Filip Marchwinski 83.

Partidele din manşa secundă vor avea loc pe 16 martie. Tragerea la sorţi a sferturilor de finală şi a semifinalelor va avea loc pe 17 martie, la Nyon (15:00, ora României).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite