Concurs de excepţie la Prod, lângă Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transylvania International Horse Show a reunit la start studenţi din 14 ţări, care au concurat la cross-country, dresaj şi sărituri peste obstacole într-un adevărat festival dedicat iubitorilor sporturilor hipice. Studenţi din 14 ţări au participat la prima ediţie a competiţiei ecvestre Transylvania International Horse Show (TIHS), care a avut loc la Prod, lângă Sighişoara (20-22 mai).

Participanţii din Germania, Irlanda, Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Turcia, Statele Unite s-au declarat uimiţi de frumuseţea zonei şi au apreciat organizarea ca fiind la standardele altor concursuri internaţionale la care au participat. „Vivat România!", au strigat, cu veselie, la finalul ceremoniei de premiere de duminică, după două zile de diverse probe, de la dresaj, la sărituri peste obstacole şi proba de cross-country.

Imagine din proba de cross-country  Foto: mădălina moroianu



Pentru cele câteva sute de săteni din Prod, o localitate mică şi liniştită, ascunsă între dealuri, evenimentul a fost aproape aiuritor, pentru că, de când se ştiu, nu au mai avut un aşa aflux de turişti străini. De asemenea, sute de spectatori au venit, majoritatea, împreună cu familiile lor, să asiste la spectacol, dar şi să se bucure de vremea bună.

Irlanda a avut cei mai mulţi participanţi

Irlanda a avut cea mai numeroasă echipă de participanţi, câştigând, de altfel, câteva probe. În plus, expertiza irlandeză a fost folosită şi la design-ul terenului de concurs. „Sunt încântat de eveniment şi la fel sunt şi participanţii. Este o ocazie pentru a ieşi cu familia în natură, pentru a te relaxa şi a te bucura de aer curat, precum şi de acest peisaj extraordinar. A fost un eveniment de clasă şi puteţi fi mândri de ceea ce s-a realizat aici", a declarat, pentru „Adevărul", Excelenţa Sa John Morahan, ambasadorul Irlandei.

image

Mădălina Hanteş a fost a treia la concursul complet  Foto: s.d.



„Caii joacă un rol important în societatea românească şi cred că românii au nevoie să redescopere această tradiţie, mai ales că le place sportul", mai spune ambasadorul Irlandei. „Este primul eveniment de o asemenea anvergură organizat în România. Practic, am avut două competiţii internaţionale în acelaşi timp, un concurs complet şi celălalt dedicat studenţilor . Am avut ambiţia de a arăta că şi la noi se poate şi cred că am reuşit",  ne spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul tehnic al competiţiei, care după un asemenea maraton se declară mulţumit. Cu siguranţă, toţi prietenii participanţilor străini vor afla unde se află Prod/Sighişoara pe harta lumii. Mihnea Vîrgolici face parte din categoria acelor "nebuni frumoşi", care a venit cu ideea organizării acestor competiţii la începutul anului şi a reuşit să strângă în jurul lui o echipă de susţinători care au făcut posibil evenimentul.

image

Ambasadorul Irlandei, alături de Mihnea Vîrgolici   Foto: s. david



El a avut curajul de a înfiinţa, în urmă cu aproape şapte ani, Cross Country Farm, ferma de echitaţie de la Prod care a găzduit evenimentul şi, de altfel, printre puţinele întreprinderi din localitate care pune în valoare zona rurală din această regiune. Atunci când e vorba de iniţiative la un asemenea nivel, sprijinul acordat de susţinători, printre care s-a numărat şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, are sens. Cu atât mai mult cu cât şi Sighişoara a prins viaţă prin evenimentele artistice organizate în cetate în aceeaşi perioadă, cu participarea a zeci de artişti.

*Detalii despre eveniment pe site-ul www.transylvaniahorseshow.ro

Au fost două competiţii: un concurs complet şi unul dedicat studenţilor

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite