Complicaţii în cazul lui Michael Schumacher. Fostul pilot nu poate fi scos din comă pentru că ar avea pneumonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1 FOTO Getty Images
Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1 FOTO Getty Images

Situaţia lui Michael Schumacher, aflat în comă indusă de pe 30 decembrie 2013, nu pare să aibă îmbunătăţiri. Potrivit presei germane, fostul pilot de Formula 1 ar avea şi pneumonie.

În urmă cu două zile, un oficial al spitalului BG din Frankfurt a comentat situaţia pentru „Bild“: „În jur de 30-50% dintre pacienţii care au stat în comă cât a stat Schumacher riscă să facă pneumonie“. Acum, acelaşi cotidian revine cu informaţii noi despre subiect: ziarul notează că previziunile s-au adeverit şi că medicii au oprit procesul de trezire din comă, pentru a administra antibiotice foarte puternice. 

Problema pneumoniei în contextul unui pacient aflat în comă a fost dezvoltat de un ofiial al unui spital din Hamburg: „Pneumonia este, în general, o boală gravă şi periculoasă, deoarece organismul este alimentat cu mai puţin oxigen şi e foarte slăbit. La pacienţii aflaţi deja într-o stare gravă, pneumonia poate duce la complicaţii, precum cedarea organelor. Tratamentul medicamentos durează între şapte şi 10 zile. După trei-patru zile se poate observa deja o îmbunătăţire. Totuşi, bacteriile pot fi puternice şi pot rezista la antibiotic, ceea ce măreşte durata de luptă împotriva bolii“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

BBC conturează traseul pe care îl are de parcurs Michael Schumacher, în drumul recuperării după ieşirea din comă

O lună de comă: „radiografia“ a 30 de zile de când Michael Schumacher este inconştient

Marş pentru Michael Schumacher: sute de oameni s-au adunat să-l încurajeze pe fostul pilot de Formula 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite