CM de Rugby: Doi români în echipa ideală a ultimei săptămâni de la Cupa Mondială din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macovei şi Lazăr
Macovei şi Lazăr

Naţionala de rugby a Romaniei şi-a încheiat participarea la Cupa Mondială, însă ecourile evoluţiei "stejarilor" la competiţia din Anglia continuă.

Astfel, căpitanul României, Mihai Macovei şi pilierul Mihăiţă Lazăr au fost aleşi în echipa săptamânii, echipă facută pe baza ultimelor meciuri din grupele competiţiei de către site-ul de specialitate „planetrugby.com”. Macovei şi-a tras practic echipa dupa el şi a marcat două eseuri în meciul cu Canada, în care România a reuşit o revenire istorică la Cupa Mondiala, în timp ce Mihăiţă Lazăr este laudat pentru forţa şi tehnica lui impecabilă în grămezi.
Cei doi fac parte dintr-o echipă cu patru irlandezi, patru australieni, un galez, un scoţian, un neozeelandez, un sud-african si un argentinian.
„Deşi a fost suspendat pentru meciul cu Italia, efortului său extraordinar i se datorează acea revenire nebună a Stejarilor pe finalul meciului cu Canada, de marţea trecuta. Cele doua eseuri ale lui Macovei l-au ajutat pe Florin Vlaicu să puna pe tabelă punctele care au adus victoria”, se arata in descrierea făcută lui Macovei.
“Un alt mare jucator din naţionala României, pilierul în vârstă de 30 de ani care joacă la Castres a ajutat la distrugerea grămezii canadiene pentru a obţine acele penalităţi vitale pentru echipa lui care a aşteptat 8 ani o victorie la Cupa Mondiala”, se spune despre Lazăr.
Alături de cei doi, o menţiune specială a primit şi linia a doua, Valentin Popârlan, pe care autorii acestei echipe il propun ca opţiune pentru galezul Luke Charteris, la numarul 4.


ECHIPA IDEALA A SAPTAMANII:
1 Mihai Lazar (Romania), 2 Julian Montoya (Argentina), 3 Sekope Kepu (Australia), 4 Luke Charteris (Tara Galilor), 5 Kane Douglas (Australia), 6 Scott Fardy (Australia), 7 Sean O’Brien (Irlanda), 8 Mihai Macovei (Romania), 9 Greig Laidlaw (Scotia), 10 Ian Madigan (Irlanda), 11 Bryan Habana (Africa de Sud), 12 Robbie Henshaw (Irlanda), 13 Tevita Kuridrani (Australia), 14 Nehe Milner-Skudder (Noua Zeelanda), 15 Rob Kearney (Irlanda).

În acest weekend, pe 17 si 18 octombrie au loc sferturile de final ale Cupei Mondiale : Argentina – Irlanda, Franta – Noua Zeelanda, Africa de Sud – Tara Galilor si Australia – Scotia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite